НАТО ИМА ЗЛОНАМЕРНЕ ПЛАНОВЕ ЗА РУСИЈУ: Лавров проговорио о приближавању Западњака границама велике земље

Новости онлине

01. 06. 2021. у 18:31

ПРИБЛИЖАВАЊЕ Алијансе руским границама сведочи о томе да НАТО има злонамерне планове према Русији, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров након састанка Савета министара иностраних послова БРИКС-а одржаног путем видео-конференције.

НАТО ИМА ЗЛОНАМЕРНЕ ПЛАНОВЕ ЗА РУСИЈУ: Лавров проговорио о приближавању Западњака границама велике земље

Фото: ЕПА

Шеф руске дипломатије је истакао да је прекид приближавања Алијансе руској граници једна од обавеза које је НАТО преузео, а не придржава је се.

- Не само да то једноставно игноришу, него када предлажемо да се поново потврди оно што је речено, на пример, принцип недељивости безбедности, да нико у евроатлантском простору не би требало да јача своју безбедност на штету безбедности других, они се удаљавају од тог принципа и плаше се да га потврде. Закључак је врло једноставан. То значи да имају неке злонамерне планове у погледу Руске Федерације. Волео бих да грешим - рекао је Лавров.

Међутим, он је објаснио да су потребна конкретна дела да би се проверило у којој мери су Западњаци искрени у вези са спремношћу да успоставе нормалне односе са Москвом.

- На столу су конкретни предлози, а конкретне одговоре још увек нисмо видели - подсетио је.

Како је рекао, Москва је спремна да води дијалог са НАТО-ом о аспектима позиције Русије који га забрињавају.

- Ако неко види неке далекосежне опасне замисли у позицији Руске Федерације, онда смо спремни да разговарамо о томе. НАТО, нажалост, није спреман за то - додао је он.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)