ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА БРИСЕЛУ: Покушаји "држања слова" Русији никада неће заживети

Новости онлајн

31. 05. 2021. у 17:03

ПОЛИТИКА Европске уније, заснована на „држању слова“ Русији, никада није функционисала нити ће у будућности функционисати, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА БРИСЕЛУ: Покушаји држања слова Русији никада неће заживети

Архива Новости

- Политика унилатералног 'држања слова', коју је је Брисел из неког разлога видео као излаз из тренунутне ситуације, не функционише, нити је функционисала. Због чега би требало да заживи у будућности? - рекла је Захарова за телевизију „Русија 24“.

С тим у вези, портпаролка је указала на чињеницу да у европским интеграционим структурама постоји замена инстинских циљева и задатака.

- Уместо тих циљева који су били на дневном реду ЕУ, Савета Европе и ОЕБС-а, све више осећамо НАТО агенду која не напушта пароле саме Алијансе и сада прелази у те организације као идеологија - објаснила је она.

Према њеним речима, у тренутку је када „савременом свету потребно спајање интеграционих процеса, на европском континенту, који би требало да буде пример интеграције што је раније и био, сада се подижу нове линије раздвајања“.

Истовремено, предложила је да се не тражи кривац, већ начин да се реше нагомилани проблеми.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)