МРАЧНА ИСТИНА О КАНАДСКОМ ГЕНОЦИДУ: Кевин Анет још 2006. покренуо истрагу о смрти хиљада домородачке деце

Д. Вујичић

31. 05. 2021. у 08:35

КЉУЧ на овај неморални канадски "школски систем" за Индијанце стављен је у браву тек пошто је Кевин Анет, бивши протестантски свештеник из Порт Арбенија 2006. покренуо јавну истрагу о смрти хиљада домородачке деце у школама које су надгледали католички свештеници.

МРАЧНА ИСТИНА О КАНАДСКОМ ГЕНОЦИДУ: Кевин Анет још 2006. покренуо истрагу о смрти хиљада домородачке деце

Фото: Танјуг/АП

Након скандала који је изазвала Анетова књига "Више није скривен: Геноцид у Канади, прошлост и садашњост", а још више његов фестивалски награђиван филм "Непокајници", држава је основала комисије за помирење, која је имала за циљ да "квантификује огроман број аутохтоне деце која су умрла у индијским резиденцијалним школама" чији се бројеви сваке године "наново сравњују".

Анет је 2013. номинован за Нобелову награду, а одмах након тога је практично протеран из земаља англосаксонског говорног подручја низом "незгода и неуобичајених догађаја који су га пратили и на сваки начин угрожавали му живот".

Током боравка у Београду априла 2017, Кевин Анет за "Новости" је рекао:

- Не знам колико сам жив. Да бих ово радио, један део мене је морао да умре. Имао сам необјашњиве удесе колима, али колико сада слутим, оставили су ме да живим да од мене не праве мученика!

Објашњавајући како је разоткрио мрачну истину о геноциду Канађана над Индијанцима, Кевин Анет је нарочито апострофирао британску круну:

Фото: Игор Маринковић

Кевин Анет

- Све је почело 1992, када сам као протестантски свештеник добио намештење на западној обали Канаде у Порт Албернију. Тада је отпочео мој рад са урођеничким народом и почео сам да добијам информације и директно сагледавам шта је прави узрок високог процента зависности од дроге, високе стопе самоубистава и насиља у породици међу урођеничком популацијом. То је била директна последица живота у црквеним школским интернатима за Индијанце у које су деца одвођена након отимања од родитеља.

У филму "Непокајници" индијански урођеници су Анету сведочили о годишњој стопи смртности од 50 одсто деце која су похађала ове установе.

Он је 2010. са групом независних интелектуалаца, судија, правника, направио први трибунал за злочине цркве и државе и та организација правника и бивших судија броји више од 800 људи.

Фото: принтскрин

Харви Меклид

Сврха тих судова природног права је била да се обједине преживели у геноциду и да се формира снажан политички, духовни и правни покрет за укидање Ватикана и влада одговорних за историјске и текуће злочине против човечности.

Анет је у Београд долазио тражећи подршку српских правника зарад суђења хрватским католичким великодостојницима за геноцид над Србима током Другог светског рата и прогон народа из Српске Крајине 1995.

НИКО НИЈЕ ПИТАО

ХАРВИ Меклид који је похађао индијанску резиденцијалну школу Камлупс за канадски ЦТВ је причао како су његови другови нестајали:

- Када их једног дана нема у школи, о њима се једноставно више никада није говорило. Сећам се само да су били овде један дан, а сутрадан отишли - рекао је дан пошто су откривени остаци 215 домородачке деце у Камлупсу.

ДЕКЛАРАЦИЈА

- ПОШТО је наш суд пресудио Канади за геноцид над Индијанцима, влада у Отави је, у посебној декларацији у парламенту, признала да је извршила културни геноцид над Индијанцима - открио је порекло канадског признања злочина Кевин Анет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (1)

С ПИНКОМ САМ ЗАВРШИО: Жика се повукао се екрана - ево чиме се данас бави