ГДЕ СУ МИ МАМА И ТАТА?: Дечак (5) који је преживео пад жичаре се пробудио из коме

Јутарњи лист

30. 05. 2021. у 10:20

ПЕТОГОДИШЊИ дечак који је једини преживео страшан пад жичаре у Италији када је погинуло 14 особа, међу којима су били и његови родитељи, прво што је питао када се пробудио из коме у болници у Турину питао је: "Где су ми мама и тата?"

ГДЕ СУ МИ МАМА И ТАТА?: Дечак (5) који је преживео пад жичаре се пробудио из коме

Фото: Танјуг/АП

Ејтан Биран чудом је остао жив након трагедије у којој су његов отац и мајка, као и млађи брат и прадеда и прабака погинули.

Храбри дечак се целе недеље налази  на јединици интензивне неге, али већ сада дише без помоћи апарата, иако отежано говори.

Када се пробудио у дечјој болници Ређине Маргерита, поред њега је била његова тетка Аја (41). Прво је рекао да га боли грло, а онда ју је упитао где се налази и зашто је она поред њега.

Није познато да ли му је већ откривено да његове мајке Тал (26) и његовог оца Амита (30), као ни двогодишњег брата Тома, прадеде Ицака Коенаа (81) и прабаке Барбаре Конински (71) више нема.

Фото: Танјуг/АП

- Понекад Ејтан пита за своје родитеље, а његова тетка је све време са њим - казао је шеф болнице.

Маленом дечаку многи остављају поклоне, а три породице понудиле су се да га удоме након трагедије.

Три особе су притворене у затвору у Вербанији, укључујући шефа жичаре Луиђија Неринија (56) и његове колеге Габриела Тадинија и Енрика Перочиоа, а осумњичени су да су криви за пад кабине жичаре Стреса-Мотароне у италијанској регији Пијемонт, односно да су намерно оставили "виљушку" која служи за механичко деактивирање сигурносне кочнице кабине. Ако се докаже да су криви прети им казна затвора од 30 година.

- За све сам ја крив - казао је у четвртак Тадини и објаснио да је оставио виљушку како би избегао кашњење жичаре. Истражитељи, пак, тврде како су деактивацију кочница одобрили његове искусније колеге Нерини и Перочио.

Фото: Танјуг/АП

Несрећа се догодила тик након што је Италија попустила мере ограничења у вези са пандемијом коронавируса и отворила своја врата туристима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)