САРКИСЈАН ТРАЖИ ДА СЕ ПРЕДУЗМУ ОДЛУЧНЕ МЕРЕ ПРОТИВ АЗЕРБЕЈЏАНА: Баку негира да је дошло до пуцњаве на Јермене

Танјуг

26. 05. 2021. у 00:33

ЈЕРМЕНСКИ председник Армен Саркисјан позвао је државне органе да предузму одлучне мере против покушаја Азербејџана да наруши јерменски територијални интегритет, саопштило је данас председништво у Јеревану.

САРКИСЈАН ТРАЖИ ДА СЕ ПРЕДУЗМУ ОДЛУЧНЕ МЕРЕ ПРОТИВ АЗЕРБЕЈЏАНА: Баку негира да је дошло до пуцњаве на Јермене

Армен Саркисјан

- Азербејџанске снаге су отвориле ватру на позиције где су јерменске војне снаге, на граници у провинцији Гегхаркуних. Било је жртава са јерменске стране. Апелујем на релевантне државне структуре да уложе максималне напоре и предузму оштре мере против оваквих покушаја и кршења закона на граници, као и претње територијалном интегритету Јерменије - изјавио је Саркисјан, преноси ТАСС.

Јерменски председник је такође позвао међународну заједницу и све заинтересоване државе да "покажу да не толеришу оваква дела, те да заузму чврст став и осуде азербејџанске акције".

Раније је министарство одбране Јерменије обелоданило да је један јерменски војник убијен у пуцњави у провинцији Гегхаркуних.

Из Бакуа су узвратили да нису отварали ватру на јерменску војску и да немају везе са смрћу јерменског војника.

Баку: Нисмо пуцали на Јермене

Азербејџанско министарство одбране демантовало је данас оптужбе Јерменије да су азербејџанске снаге пуцале преко границе на позиције јерменске војске.

Министарство одбране Јерменије је раније данас саопштило да је јерменски војник убијен током размене ватре са азербејџанским снагама на источној граници са Азербејџаном, преноси Ројтерс.

Азербејџанско министарсво одбране је навело у изјави да је војник преминуо у несрећи која није имала никакве везе са азербејџанском страном.

Министарство је додало да је у контакту са руском страном око овог питања.

Русија је помогла у новембру прошле године да се омогући прекид ватре у Нагорно-Карабаху, због чега су Јерменија и Азербејџан били у оружаном сукобу.

Русија, која има војну базу у Јерменији, послала је мировњаке у Нагорно-Карабах како би помогли у одржавању прекида ватре.

Британска агенција додаје да Москва има заједнички одбрамбени пакт са Јерменијом, али и да негује пријатељске односе са Азербејџаном.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)