СДСС ДОМИНАНТАН НА ИСТОКУ ХРВАТСКЕ: Борба се наставља, други круг избора 30. маја

Новости онлине

20. 05. 2021. у 21:01

ПРЕДСЕДНИК Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац заједно са председником генералне скупштине СДСС-а Војиславом Станимировићем и потпредседницом Драганом Јецков данас су у Вуковару честитали свим страначким организацијама на изборним победама на истоку Хрватске.

СДСС ДОМИНАНТАН НА ИСТОКУ ХРВАТСКЕ: Борба се наставља, други круг избора 30. маја

Фото: СДСС

На састанку са изборним кандидатима из Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније, председник Пуповац је рекао “честитам вам на резултату који је веома добар.

У целини бољи него пре четири године. Изборни резултат за представничка тела имаћемо прилику додатно поправити на допунским изборима на којима је могуће освојити још 71 мандат у 10 жупанијских Скупштина те и у 60 општинских и градских већа.

У две источне жупаније остарене су две дожупанске позиције, шест позиција начелника оштина, 4 места заменика градоначелника и начелника из српске националне мањине, те 71 мандат у представничким телима. Осврћући се на изборни резулат у Трпињи, председник СДСС Пуповац је нагласио како је остварен веома веома добар резултат.

- Не можемо рећи да смо незадовољни оствареним бројем гласова. Можемо више рећи да смо несрећни што наши уложени напори нису дали резултате. Веома добар резултат у Трпињи нас охрабрује и битка се наставља - рекао је Пуповац.

Други круг избора за локалне и жупанијске представнике се одржава 30. маја и СДСС наставља да ради на терену како би се мобилизирали гласачи да се у што већем броју одазову на гласање у свим срединама у Републици Хрватској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)