СРБИ НА БАНИЈИ У НЕМИЛОСТИ ХРВАТСКЕ! Обнова спора, Бранка Бакшић Митић поручила: Ретки ће моћи преживети зиму у контејнерима

Novosti online

19. 05. 2021. у 21:19

БРАНКА Бакшић Митић остаје доградоначелник Глине након што је убедљиво победила противкандидата са својих 786 наспрам њених 118 гласова.

СРБИ НА БАНИЈИ У НЕМИЛОСТИ ХРВАТСКЕ! Обнова спора, Бранка Бакшић Митић поручила: Ретки ће моћи преживети зиму у контејнерима

Фото: Принтскрин ХРТ

Бранка је постала заштитно лице помоћи након земљотреса у Банији након што је њена иницијатива "Људи за људе" покренула акцију помоћи становницима кад градска власт ХДЗ-а то није била у стању да учини.

Додаје да су јој приоритети остали исти као пре избора – обнова оштећених објеката и помоћ становништву.

- Надам се да ће се за два недеље изабрати градоначелник који хоће сарадњу. Наше удружење "Људи за људе" има доста капацитета, нама се цео свет придружио за обнову. Прво што морамо направити су кућице, тако да старијим људима који неће дочекати обнову осигурамо барем мало хуманији живот. Ретки ће моћи преживети зиму у контејнерима. Држава је спора, обнова је спора - каже Бранка Бакшић Митић.

Обнову кочи силна процедура и папирологија.

- Да би људи добили поврат новца за елаборат, најпре морају платити инжењера који ће га израдити, то су цене од четири до 12 хиљада куна. Откуд то њима? Ко ће им дати тај новац?

Да би добили средства од државе за димњак, најпре морају направити елаборат за рушење димњака. Па то нема нигде на свијету. Статичари требају поново ићи на терен, знате колико смо земљотреса касније имали. Обнова мора кренути, немамо времена - апелује Бранка.

Нада се да ће будући градоначелник, ко год он буде, почети решавати проблеме становништва.

- Ми се још суочавамо с проблемом пијаће воде, лошим путевима. Један део града нема мобилни сигнал, а ту исто имамо децу која иду у школу, у 21. веку то не би требао бити проблем - истиче Бранка Бакшић Митић.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)