УСМРТИО ПОГРЕШНОГ? Шокантно откриће зашто се Елмир Чолић (25) "голфом" забио у госте кафића код Брчког! (ФОТО)

О. МАТАВУЉ

18. 05. 2021. у 20:25

ЕЛМИР Чолић (25) из Рашљана, који је ухапшен након што се "голфом 4" забио у башту кафића у Горњем Рахићу код Брчког, намерно се залетео у госте кафића и усмртио једног човека, сазнају "Новости".

УСМРТИО ПОГРЕШНОГ? Шокантно откриће зашто се Елмир Чолић (25) голфом забио у госте кафића код Брчког! (ФОТО)

Фото: Фејсбук

Извор близак истрази открива да се Чолић критичног дана сукобио са Зијадом Каралићем, с којим је разменио више тешких речи и псовки. Сукоб се наставио и у Горњем Рахићу и док је Каралић с друштвом седео у кафићу, Чолић се "голфом" залетео према њему. Аутомобилом је ударио у више особа, које су седеле у башти, и тешко повредио Шећу Каралића. Несрећни човек је превезен у болницу где је преминуо услед задобијених повреда. Зијад Каралић, који је био мета напада, у налету возила је задобио лакше повреде.

- Осумњичени се у недељу, када се све одиграло, сукобио са Зијадом на једном народном весељу у Челићу. Међусобно су размењивали псовке и тешке речи, а још се утврђује да ли је било и физичког сукоба и шта је био мотив њиховог сукоба - каже извор близак истрази.

Додаје да су и након тога имали жестоку расправу, која се наставила у Горњем Рахићу, где је Зијад с друштвом сео у кафић.

- У намери да повреди Зијада, осумњичени се возилом забио у башту кафића - наводи извор упућен у истрагу.

Због напада на Зијада Каралића осумњиченом Елмиру Чолићу на терет је стављено кривично дело покушај убиства. Због смрти Шеће Каралића терети се за тешко кривично дело против опште сигурности људи и имовине са смртним исходом, за које је запрећена казна од једне до 12 година затвора, и изазивање опште опасности.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР

ЕЛМИР Чолић је након криминалистичке обраде саслушан у Тужилаштву Брчко дистрикта, које је затражило да му се одреди једномесечни притвор.

У јавности се појавио и узнемирујући видео-снимак, који је сачињен непосредно након удара "голфа" у кафић. На снимку се види да више особа прилази "голфу" и покушава да извуче возача. У том тренутку возач поново додаје гас и бежи с места злочина. Међутим, свега 200 метара даље "голфом" је ударио у ограду, где се зауставио.

Фото: фејсбук

Елмир Чолић

Цели догађај изазвао је велику пажњу корисника друштвених мрежа који су осуђивали поступак осумњиченог, тражећи да му се изрекне најстрожа казна. Било је и оних који су му давали подршку, описујући га као доброг момка који је "пукао" због поступака других. Издваја се и коментар у којем се наводи:

- Само да си ме послушао, данас би био са мном - написао је један Чолићев пријатељ.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)