ПОСАО У СТРУЦИ ТРАЖИ 12 ГОДИНА: Професорка окопава малине на њиви - Није мени тешко за моју породицу

Novosti online

18. 05. 2021. у 18:34

ИАКО је по звању професорка социологије, Алдина Тахунић је још један радни дан провела на њиви окопавајући малине.

ПОСАО У СТРУЦИ ТРАЖИ 12 ГОДИНА: Професорка окопава малине на њиви - Није мени тешко за моју породицу

Фото: Фејсбук

Дванаест година тражи посао у струци и каже да јој није тешко радити ниједан поштен посао, једино је боли неправда.

У фокус јавности је доспела након што је из револта објавила на свом Фејсбук профилу да своју диплому, коју је стекла на Универзитету у Сарајеву, продаје преко огласа. Уз фотографију дипломе је навела да не може халалити све наштимане конкурсе и сваку кап зноја коју је уложила у своју диплому и знање.

- Из револта сам објавила да продајем диплому. Идем и радим на њиви, није ми тешко. Радећи на дневницу сам завршила факултет. Када је реч о аплицирању на конкурсе, морам рећи да увек имам негативна искуства. Постало је јавна тајна да се конкурси објављују из формалности, одмах се зна коме је намењен, поготово у малим срединама. Без обзира што неко буде успешан кандидат, он изађе ради формалности, то сви знају - казала је Алдина.

Основну школу је завршила у Фојници као ученица генерације из реда избеглих и расељених лица. Обавила је приправнички стаж, положила испит општег знања и наставила неформално образовање и усавршавање.

- Апсолутно ми није тешко радити. Ишла сам на разне семинаре, нисам престала да учим и да будем друштвено активна особа. Социологијом се бавим неформално, волонтирам у једном удружењу, у којем сам пет година радила креативне радионице са децом - рекла је Алдина.

Одбијенице не броји, за 12 година их се доста накупило. Жалости је чињеница да се више вреднује диплома стечена на сумњив начин и на факултетима који настају преко ноћи.

- Једноставно, нисам подобна зато што нећу да ћутим на неправду. Приморана сам да окопавам малине цели дан, као данас. Није мени тешко за моју породицу. Сви су боловали од короне и морам да им помогнем. Кажу нема места, посебно за социологе, а социологија је широка наука толико да нема институције у којој социолог не може радити - закључује Алдина.

(Аваз)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)