БОРБА СДСС СРПСКЕ ПРЕДСТАВНИКЕ: Отворена бирачка места у Хрватској

Novosti online

16. 05. 2021. у 07:53

У ХРВАТСКОЈ су јутрос у седам часова отворена бирачка мешта на локални изборима, на којима учествује више од 38.000 кандидата за функције у представничким телима и извршној власти у 555 градова и општина.

БОРБА СДСС СРПСКЕ ПРЕДСТАВНИКЕ: Отворена бирачка места у Хрватској

Борис Милошевић и Милорад Пуповац / Фото Танјуг

Изборну кампању обележила су и жестока препуцавања највиших хрватских званичника, председника и премијера, Зорана Милановића и Андреја Пленковића.

На изборима грађани Хрватске бирају општинска већа и начелнике у 428 општина, градска већа и градоначелнике у 127 градова и главном граду Загребу који има статус жупаније и жупане и жупанијске скупштине у 20 жупанија

На 6.572 бирачка места право гласа има три милиона 660.000 грађана.

Бирачка места биће затворена у 19 часова, а грађани Хрватске бираће општинска већа и начелнике у 428 општина, градска већа и градоначелнике у 127 градова и главном граду Загребу који има статус жупаније, и жупане и жупанијске скупштине у 20 жупанија.

Највећа изборна битка водиће се за Град Загреб, где је шест мандата за редом градоначелник био преминули Милан Бандић.

Према предизборним анкетама, велику предност над осталим камндидатима има Томислав Томашевић из платформе "Можемо", који је као велику мрљу на своју поитичку каријеру доживе то што је лидер Домовинског покрета и његов противкандидат Мирослав Шкоро рекао да је Томашсићев отац Србин.

Најутицајнијем владајућем ХЏ-у је важно да сачува власт у Сплиту, и да врати две жупаније Личку и Вуковарско сремску, које воде њихови бивши чланови који су их напустили Дарко Милиновић, односно Иван Пенава.

Сутрашњи избори веома су важни и за српску мањину у Хрватској на којима ће наступити кандидати парламантеране Самосталне демократске српске странке, Српске демократске странке и Група бирача.

Први пут СДСС, уз подршку СДП, има свог кандидата за градоначелника Книна. За место градоначелника Книна бори се српски кандидат Ања Шимпрага, посланица у хрватском Сабору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге