ДРАГАНА ЈЕЦКОВ: " Жене су у центру политике СДСС-а”

Новости онлајн

13. 05. 2021. у 08:57

ПОТПРЕДСЕДНИЦА СДСС-а Драгана Јецков и прва на жупанијској листи за изборе 16.маја у Вуковарско-сремској жупанији састала се са удружењима жена из Боботе, "Јелица из Вуковара и “Негославчанке”

ДРАГАНА ЈЕЦКОВ:  Жене су у центру политике СДСС-а”

Фото: Новости

Са више од 60-так жена у топлом и срдачном разговору вођена је дискусија о унапређењу полозаја зена.

Потпредседница Јецков је истакла:

- На своме примеру знам са као  жена морате далеко више труда да уложите да постигнете одређене циљеве. Додајте на то када сте још жена која припада српској заједници у Хрватској. У старту немате велики маневарски простор да Вас се доживљава као  равноправне, али то ми је био само додатни подстицај и мотив да својим радом и трудом остварим моју политичку агенду. Ви ме најбоље разумете јер са сличним проблемима се срећете свакодневно. Истина је да смо сви углавном одрасли у патријахалним срединама и да су нам од најранијег детињства усађиване патријахалне вредности као она да је жени место у кући да буде домаћица, а да су друштвени послови везани искључиво за мушкарце. Дан данас се срећемо се са сличним стереотипима и предрасудама, поготово у руралним срединама у којима већина нашег народа у Хрватској живи.

Драгана Јецков осврнула се на многобројне проблеме који данашњи статус жена додатно отежавају.

- Проблеми су конкретни и реални, нису апстракни. У првом реду приоритет је образовање и запошљавање. Без приступа правом образовању теже је бити конкурентан на тржишту рада и доћи до доброг посла. Економско оснаживање жена у мањинској заједници је дефинитивно најважније питање коме посвећујем највише пажње у свакодневнон раду. Уколико жена нема свој посао као и финансијску независност готово немогуће је говорити о било каквој равноправности. Важно је да се испоштује закон о запошљавању представника мањина у свим државним институцијама који је и најважнији акт за решавање наведених питања.

Драгана Јецков је позвала све окупљене жене да на изборима 16. маја бирају СДСС.

- У СДСС-у данас имате две саборске заступнице жене, Ању Шимпрагу из Книна и мене.Ми  жене смо  у руководству и водимо политику Срба у Хрватској равноправно са осталим колегама које нас уважавају. Код других није тако .На листама немају предвиђену квоту због чега плаћају казне Да ли стварно желите да такви и брину о вама и боре се за Ваша права - упитала се Јецков окупљене жене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)