"УБИЈ КЛАСИЋА СРБОСЕКОМ, КАО ШТО СУ УСТАШЕ УБИЈАЛЕ СРБЕ": Језиве претње смрћу хрватском историчару

Танјуг

12. 05. 2021. у 11:30

ХРБВАТСКИ историчар, колумниста портала НЕТ Хрвоје Класић добио је јутрос претње смрћу у писму адесираном на Одсек за историју Филозофског факултета у Загребу где ради као ванредни професор.

УБИЈ КЛАСИЋА СРБОСЕКОМ, КАО ШТО СУ УСТАШЕ УБИЈАЛЕ СРБЕ: Језиве претње смрћу хрватском историчару

Фото Приватна архива

Писмо је насловљено као “Позив хрватском народу” у којем се поручује:

- Убиј Класића, а не Србина! Убиј Класића издајника! Убиј га онако како су усташе у Јасеновцу убиле више од 700.000 Срба: маљем, забијањем ексера у чело, србосеком или на други начин. Не само Класића него и друге добро познате издајнике који отворено и тајно делују против хрватског народа и то у: Хрватском сабору, правосуђу, медијима, неким факултетима, такозваним антифашистичким и другим невладиним удружењима.

Наводи се и да "све то треба снимити и поставити на друштвене мреже да се може гледати. Све дотле док се Хрватска не реши својих издајника неће кренути напред. За дом спремни!”

Класић је за портал НЕТ рекао да је последњих година примио десетине сличних анонимних претњи смрћу, али да је ово "посебно застрашујуће".

- Осети се мржња, осети се љутња. Није ово први пут и на неки начин сам се већ навикао, али није ми свеједно јер живимо у свету у којем је све могуће и у којем су људи спремни на свашта - каже Класић, који је све раније претње пријављивао.

Истиче да је притом имао одличне односе с полицијом.

- Увек су били врло кооперативни, али знам да немају превише времена бавити са са мном па не знам хоћу ли овога пута пријавити претњу. Тим више што је писмо анонимно. Можда би се могло преко пљувачке на поштанској маркици утврдити ко је послао. Али ако ту особу немају у бази на основу чега ће је пронаћи - казао је за НЕТ Класић који је, како се наводи, био осетно потресен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)