ЈЕЦКОВ И ЈЕРЕМИЋ У МИРКОВЦИМА И СРЕМСКИМ ЛАЗАМА: СДСС је инструмент у рукама српске заједнице (ФОТО)

Novosti online

11. 05. 2021. у 14:55

ЈУЧЕ су носитељица листе СДСС-а за Жупанијску скупштину ВСЖ Драгана Јецков и Срђан Јеремић кандидат СДСС-а за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније посетили Мирковце и Сремске Лазе где су разговарали са страначким активистима и симпатизерима у тим срединама.

ЈЕЦКОВ И ЈЕРЕМИЋ У МИРКОВЦИМА И СРЕМСКИМ ЛАЗАМА: СДСС је инструмент у рукама српске заједнице (ФОТО)

Фото: СДСС

Драгана Јецков указала је на потребу јединства и заједништва нашег народа као јединог начина да се изборимо за своја права. Указала је да једино СДСС има хоризонталну и вертикално повезану структуру од општина и градова преко жупанија па до Владе и Сабора што омогућава заједничко деловање у циљу побољшања положаја наших сународњака на овом подручју. У Мирковцима је посећена и Српска кућа која је купљена средствима за капиталне донације СНВ-а у износу од 120.000, 00 кн, а која ће бити место окупљања свих Срба из тог места.

Јецков и Јеремић посетили су и ФК “Хајдук Мирко” из Мирковаца за које је Заједничко веће општина из својих средстава за капиталне донације издвојило 30.000,00 кн за увођење централног грејања у просторије клуба. Пре око годину дана ЗВО је издвојио средства за куповину ограде око игралиста, а више пута је финансијски помогло рад клуба. Јеремић је подсетио присутне да су управо Душан Јецков и он пре 3 године организовали долазак градоначелника Винковаца са сарадницима у Мирковце када се разговарало о инвестицијама у ово место и помоћи тамошњем мањинском већу од чега је део и реализован.

Такође, Јеремић је подсетио да је ЗВО помагао и тамошњим ученицима у куповини радних свески, школских торби, школског прибора, новогодишњих и светосавских пакетића, донацији лектирне грађе, организацији бесплатних екскурзија за децу у матичну државу те испоруци социјалних пакета за најугроженију категорију становништва.

Након Мирковаца, делегација је посетила Сремске Лазе како би указали на разговор са начелником општине Стари Јанковци од пре 3 године са циљем покретања иницијативе за обнову Дома културе у том месту, а који је данас добрим делом обновљен, донацију ЗВО-а за ученике, опремање библиотеке тамошњег мањинског већа од страна ЗВО-а те пре две године од стране ЗВО-а покренуту ликовну колонију у том месту.

Јецков и Јеремић су истакли да се може видети њихова континуирана помоћ нашем народу на том простору те још једном указали на важност јачања СДСС-а и остваривање што бољег резултата на предстојећим локалним изборима јер је то једини гарант континуиране помоћи и заједничког рада на стварању претпоставки за бољи

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)