СИПА У АКЦИЈИ “БЛОГ”: Ухапшено девет дилера - Дрогу из Холандије препродавали у БиХ

Н. ЂУРИЋ

10. 05. 2021. у 14:45

ПОЛИСИЈСКИ службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су на подручју Кантона Сарајево, реализовали оперативну акцију кодног назива “БЛОГ”, у којој су ухапсили девет особа због постојања основа сумње да су починила кривично дело “Организовани криминал”, у вези са кривичним делом “Неовлашћени промет опојним дрогама”.

СИПА У АКЦИЈИ “БЛОГ”: Ухапшено девет дилера - Дрогу из Холандије препродавали у БиХ

Огњен Матавуљ

Сазнајемо да су полицијски службеници СИПА извршили претресе на девет локација на подручју Кантона Сарајево и том приликом открили и привремено одузели предмете који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.


-Постоје основи сумње да су лица лишена слободе од маја 2020. године, вршила набавку опојних дрога кокаин, хероин и амфетамин у Краљевини Низоземској након чега су исте транспортовали у Босну и Херцеговину, где је даље вршена њена препродаја-стоји у саопштењу СИПА-е.

У саопштењу се наводи да су током вишемесечне истраге и извршених вештачења привремено одузетих опојних дрога у оквиру ове оперативне акције, полицијски службеници СИПА открили и привремено одузели 1104,79 грама опојне дроге кокаин, 7470,02 грама опојне дроге хероин и осам литара амфетаминског уља које се користи као основна база за производњу опојне дроге  спид.

-Осумњичена лица приведена су у просторије СИПА и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предата у даљу надлежност Тужилаштву БиХ-рекао је за „Новости“ Лука Миладиновић, портпарол виши инспектор СИПА.

Све ове активности које су допринеле хапшењу дилера и проналаску знатне количине наркотика проведене су по наредба Суда и Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са полицијским службеницима Федералне управе полиције и МУП-а Зеничко-добојског кантона.


Наведеним полицијским агенцијама и органима захваљујемо се на пруженој помоћи и сарадњи приликом реализације ове оперативне акције-стоји у саопштењу СИПА-е.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)