СРЂАН ЈЕРЕМИЋ: Важно је на изборима подржати СДСС који је посвећен бољој сарадњи са Републиком Србијом

Novosti online

08. 05. 2021. у 16:26

ДАНАС је у посети српској заједници на истоку Републике Хрватске, на позив председника Заједничког већа општина Срђана Јеремић, боравио председник општине Инђија Владимир Гак са сарадницима.

СРЂАН ЈЕРЕМИЋ: Важно је на изборима подржати СДСС који је посвећен бољој сарадњи са Републиком Србијом

Фото: СДСС

Он је у пратњи кандидата СДСС-а за заменика градоначелника града Вуковара Срђана Колара, председника Заједничког већа општина и кандидата СДСС-а за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније Срђана Јеремић и председника Жупанијске организације СДСС-а Душана Јецков прво обишао ФК "Вутекс-слога" из Вуковара који доминантно окупља припаднике српске заједнице из града и околине.

Фото: СДСС

Председник Гак је поклонио руководству овог клуба вредну опрему у виду комплета дресова, мајица, лопти и мрежа за голове те обећао помоћ у опремању клупске теретане као и помоћних терена. На донацији је, у име клуба, захвалност изразио спортски директор клуба Ђорђе Лукић.

Председник Гак пренео је руководству овог фудбалског клуба позив да, чим се за то створе услови везано за прелазак границе, доведу сву децу која тренирају у Инђију која ће им бити домаћин неколико дана, омогућити спортске активности и дружење са својим вршњачима из те општине, али и посету и упознавање са многим значајним местима на том подручју.

Након тога, у простору Заједничког већа општина у Вуковару потписан је Споразум о сарадњи између ове српске институције и општине Инђија. Споразум је у име Заједничког већа општина потписао председник Срђан Јеремић, а у име општине Инђија председник општине Владимир Гак.

У изјави новинарима Јеремић је изјавио да је ово четврти Споразум о сарадњи који Заједничко веће општина потписује са неким градом или општином из Републике Србије и да су раније већ потписани Споразуми о сарадњи са градом Новим Садом, Суботицом и општином Стара Пазова. Кроз овај Споразум општина Инђија показује своју спремност да помаже рад Заједничког већа општина као и свих општина у његовом саставу те свих организација, институција и удружења која овде окупљају припаднике српске заједнице. Јеремић је у обраћању новинарима указао да је на предстојећим локалним изборима важно подржати кандидате СДСС-а који су посвећени унапређењу сарадње са Републиком Србијом и већ имају изграђене добре односе са званичним представницима Републике Србије на свим нивоима. Председник општине Инђија Владимир

Гак је указао да је потписивањем данашњег Споразума са ЗВО-ом ударен снажан темељ интензивној будућој сарадњи у свим областима и сегментима важним за српски народ на овом подручју. Изразио је спремност да општина Инђија помогне, не само у домену образовања, културе, спорта и прекограничне сарадње, него као општина која је у врху по страним инвестицијама, и у смислу помоћи код довођења инвеститора на подручје деловања ЗВО-а како би обезбедили радна места за људе који овде живе и тиме створили претпоставке за економски развој и просперитет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)