ИЗБОРИ СУ ПРИЛИКА ЗА ПРОМЕНЕ У ВУКОВАРУ: Срђан Јеремић о раду ЗВО и актуелној политичкој ситуацији

Новости онлине

07. 05. 2021. у 10:44

ЗАЈЕДНИЧКО веће општина је српска институција која делује на подручју две најисточније жупаније у Хрватској, Осјечко-барањској и Вуковарско-сремској.

ИЗБОРИ СУ ПРИЛИКА ЗА ПРОМЕНЕ У ВУКОВАРУ: Срђан Јеремић о раду ЗВО и актуелној политичкој ситуацији

Фото: Принтсцреен

Својим радом залаже се за интересе српске заједнице, за права и очување националног идентитета Срба. Последњих година, упркос проблемима у друштву, ЗВО бележи позитиван помак када су у питању нови пројекти, запошљавање и јачање сарадње са матичном државом Србијом. Председник Заједничког већа општина и СДСС-ов кандидат за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније Срђан Јеремић осврнуо се на рад ЗВО, као и на актуелну политичку ситуацију и предстојеће изборе.

- ЗВО је много урадио у претходним периоду на унапређењу положаја Срба у овим жупанијама. Посебно сам поносан да смо данас у могућности да дајемо и капиталне донације када су пројекти од општег интереса за нашу заједницу у питању. Кроз ове пројекте у српским општинама желимо да побољшамоо услове рада и живота наше заједнице.

Везано за положај ЗВО као кровне организације Срба на истоку и сарадњу са Владом РХ Јеремић је истакао да је сарадња боља, али да су остала отворена питања. ж

- Нисмо до краја решили наш правни статус али постоји добра воља да наставимо разговоре како би ЗВО имао могућности да реализује све због чега је и оформљен, а то је да штити и унапређује положај Срба на истоку Републике Хрватске.

Везано за предстојеће изборе Јеремић је рекао:

- Ови избори су пресудни за развој великог броја српских општина и останак нашег народа. Очекујем добре резултате у Трпињи и Вуковару који су апсолутни приоритет наше кампање. Реално је рећи да СДСС нема конкуренцију међу српским странкама у хрватској у смислу што једино ми као највећа и најача и јединствена организација можемо решити реалне проблеме наших људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)