ПРИЗНАО УТАЈУ И ПРЕВАРУ: Осуђен познати зворничанин Витомир Томић

В.М.

06. 05. 2021. у 17:21

СУД Босне и Херцеговине је у предмету Зворничанина Витомира Томића и других, а након признања кривице на главном претресу, донео пресуду којом је оптужени Томић оглашен кривим што је починио продужено кривично дело пореска утаја или превара.

ПРИЗНАО УТАЈУ И ПРЕВАРУ: Осуђен познати зворничанин Витомир Томић

Depositphotos

Оптужена фирма „ПРОМЕX ТВ“ д.о.о. Зворник, како нам је саопштено из Суда БиХ,“ одговорно је, такоже, „ што је починило продужено кривично дело пореска утаја или превара.

Суд је оптуженом Витомиру Томићу изрекао казну затвора у трајању од 10 месеци. Оптуженој фирми „ПРОМЕX ТВ“ д.о.о. Зворник изречена је новчана казна у износу од 5.000,00 КМ коју је дужна да плати у року од три месеца од дана правоснажности пресуде.

-У случају да се новчана казна не уплати у том року,, без одгађања ће се спровести поступак принудне наплате. Од оптужене правне фирме „ПРОМЕX ТВ“ д.о.о. Зворник одузима се имовинска корист прибављена кривичним делом у износу од 89.358,90 КМ која је сразмерна висини утајеног пореза. Овај износ дужна је да плати на рачун буџета БиХ у року од 6 месеци од дана правоснажности пресуде, под претњом принудне наплате.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)