ПРИОРИТЕТНИ ПРОЈЕКТИ У ВУКОВАРУ: СДСС наставља да обнавља објекте српске заједнице у Вуковару и Трпињи

Новости онлине

05. 05. 2021. у 08:43

ДЕЛЕГАЦИЈА коју су чинили председник СДСС-а Милорад Пуповац, председник генералне скупштине и оснивач СДСС-а Војислав Станимировић, Драгана Јецков потпредседница СДСС-а и Срђан Јеремић председник ЗВО обишла је радове на основној школи у селу Бобота као и на српској етно кући у Вуковару.

ПРИОРИТЕТНИ ПРОЈЕКТИ У ВУКОВАРУ: СДСС наставља да обнавља објекте српске заједнице у Вуковару и Трпињи

Фото: СДСС

Куповина куће у Вуковару која ће бити претворено у етно простор који ће бити кориштен за различите активности српске заједнице финансирало је СНВ.

Домаћини делегацији СДСС-а су били председник градског одбора СДСС-а Срђан Колар и председник вуковарског мањинског већа Дејан Дракулић. Овом приликом председник СДСС-а и СНВ-а Милорад Пуповац је истакао како је етно кућа у Борову насељу један од већих приоритета СНВ-а када је у питању град Вуковар те како ће ови објекти убудуће бити од велике користи за културне, привредне и омладинске активности.

- Сматрамо да је ово врло значајно. Леп је комплекс са добрим потенцијалом за канцеларијске просторе за неку врсту економске активности. Овде ће бити могуће имати и друге активности као што је ресторан или неко место за дружење младих и старих. Након Српског дома и Вутекс Слоге ово је наш трећи приоритет у граду Вуковару и један од већих приоритета на подручју Републике Хрватске. Потреба има пуно на подручју читаве државе јер се ради о годинама одсуства било каквог улагања у објекте културне и друштвене намене за потребе српске заједнице. Влада последњих година значајно више издваја, али се и значајна средства издвајају из СНВ-а и ЗВО-а. Надамо се да нам неће требати дуже од две године да ово завршимо тако да људи могу ући у простор и користити га – рекао је приликом посете Борову насељу Милорад Пуповац.

Фото: СДСС

Делегација СДСС-а је потом обишла село Боботу. Село Бобота је друго по величини село у општини Трпиња где чак 151 ученик похађа наставу по српском моделу. Домаћини у Боботи су били кандидат за начелника Трпиње Милош Миодраговић као и председник већа српске националне мањине вуковарско сремске жупаније Светислав Микеревић.

Драгана Јецков потпредседница СДСС је истакла да је "ово друга фаза пројекта обнове школе која је била у веома лошем стању."

- Ова велика школа у Боботи заслужује комплетну и детаљнију обнову с обзиром на број ученика и незавидне услове рада. Тренутно радимо на обнови столарије и замени свих врата и прозора. Надамо се да ће радови бити завршени на време како би ученици имали модерну школу која испуњава све потребне стандарде. Обновом наших школа ћемо наставити да се бавимо и у наредном периоду како на жупанијском тако и на државном нивоу - рекла је Јецков.

Фото: СДСС

Драгана Јецков је искористила ову прилику да се посебно захвали његовом Преосвештенству Владики Осечкопољском и барањском Господину Херувиму који ће сам у своме родноме селу Боботи да реновира спортску халу у оквиру школе.

- Хвала Ваше Преосвештенство што сте уз свој народ и што препознајете значај спорта за нашу целу заједницу и што толико бринете о нашој целој заједници - истакла је потпредседница СДСС-а Драгана Јецков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)