НАЧЕЛНИК БОРОВА РЕАГОВАО: Шокирани смо реакцијама надлежних, тражимо хитно уклањање мурала у центру!

Novosti online

04. 05. 2021. у 18:06

ПРЕТХОДНИХ дана Борово је било у центру пажње у региону због усташке поворке која је узвикивала позиве на убијање Срба. Поред овог догађаја који су сви осудили пажњу јавности привлачи и нови мурал у част 12 хрватских полицајаца који су страдали на почетку сукоба у Борову селу. Овај мурал је освануо преко ноћи на продавници у центру места. Начелник Борова из редова СДСС-а Зоран Баћановић је жестоко реагирао и није крио горчину и немир због мурала.

НАЧЕЛНИК БОРОВА РЕАГОВАО: Шокирани смо реакцијама надлежних, тражимо хитно уклањање мурала у центру!

Зоран Баћановић

- Ланац "Велепромет" је дао сагласност за цртање мурала, не разумијем овакав поступак. Ми немамо ништа против спомен-обиљежја које је погинулим полицајцима постављено у центру Борова. Ми тамо никад нисмо присутни нити ћемо икад бити, наравно. Али, они који желе доћи, слободно могу тамо полагати вијенце, радити што год желе, то је њихова ствар. Ово је, међутим, долијевање уља на ватру, прст у око нашим мјештанима. Виђет ћемо како наш дио простора оградити од тога. Написат ћу допис директору Велепромета, који послује низ година у Борову. Сви наши мјештани, па и Опћина, куповали су у тој трговини. Како сада Велепромет може очекивати да ми сутра имамо неку пословну сурадњу. То, наравно, не може очекивати - рекао је Баћановић.

Директор Звонимир Иванишевић поручује како је затечен таквом реакцијом, али да је спреман и прекречити мурал ако ће баш толико сметати. Иванишевић каже како је одобрио мурал под увјетом да не буде никаквог провокативног садржаја. Директор Велепромета већ размишља о посљедицама и пословној штети коју трпи његово подузеће, па је и склон томе да уклони мурал.

- Могуће је да ћемо имати пословну штету због реакције српске стране. Да сам знао да ће се то овако развијати, можда и не бих одобрио мурал. Можда ћемо га, ако ће некоме баш тако смета, прекречити и готово - закључује Иванишевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)