УГОСТИТЕЉИ ТРАЖЕ СМАЊЕЊЕ ДАЖБИНА: Градоначелник Кадрић најавио нови програм помоћи привреди

М.Д.

19. 04. 2021. у 16:30

ДЕЛЕГАЦИЈА брчанских угоститеља затражила је од градоначелника Брчко дистрикта БиХ Еседа Кадрића помоћ у превазилажењу тешкоћа у пословању изазваних пандемијом короне која траје већ више од годину дана.

УГОСТИТЕЉИ ТРАЖЕ СМАЊЕЊЕ ДАЖБИНА:  Градоначелник Кадрић најавио нови програм помоћи привреди

Фото Брчкоданас

Они су на састанку одржаном у градској Вијећници затражили ослобађање плаћања пословних простора у власништву града, закупнина за јавне површине, субвенционисање дијела закупнине простора у приватном власништву и обавеза на плате радника. Затражено је и ослобађање плаћања дијела комуналних обавеза као и усклађивање свих мјера са околним општинама и градовима.

Градоначелник Есед Кадрић подјсетио  је да је Брчко дистрикт у протеклом периоду исплатио око 8.800.000 КМ за помоћ привреди погођеној пандемијом те најавио да је у припреми први програм помоћи за ову годину који ће бити исплаћиван сукцесивно, по мјесецима, а за шта је у буџету за 2021.годину иницијално обезбијеђено 1.500.000 КМ.

- При доношењу одлука на Кризном штабу увијек мислимо на здравствени сектор  и на сектор привреде, како бисмо дјеловали најбоље могуће у датом тренутку. Анализираћемо све ваше приједлоге да бисмо видјели у којим правцима још можемо дјеловати с циљем очувања, а касније и опоравка сектора угоститељства и туризма - обећао је градоначелник Кадрић делегацији угоститеља.

Угоститељи су захвалили градоначелнику Кадрићу на пријему, наглашавајући да је ово први званични сусрет који је организован са доносиоцима одлука од почетка пандемије.

- Драго нам је што сте имали разумијевања да поразговарате са нама и чујете наше захтјеве. Свјесни смо околности да се одређене мјере морају доносити и поштовати и ми их не избјегавамо, али не можемо сами, обзиром да смо претрпјели велике губитке. Потребно је да дјелујемо одговорно заједно са вама, али и са грађанима - закључили су представници угоститеља.

На подручју дистрикта по важећим мјерама угоститељски објекти могу да раде од 7 до 20 часова. Полицијски час траје од 23 до пет часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)