У СКОПЉУ ГЛАСАЛИ ПОСЛАНИЦИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНОМ: Мицкоски - Ово је тероризам

Тањуг

18. 04. 2021. у 22:36

У СКУПШТИНИ Северне Македоније данас су усвојени закони из антикризног пакета, са гласовима двоје посланика позитивних на ковид-19 који су седници присуствовали обучени у скафандере.

У СКОПЉУ ГЛАСАЛИ ПОСЛАНИЦИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНОМ: Мицкоски - Ово је тероризам

Фото: Фејсбук/Hristijan Mickoski

Посланик Мирослав Богдановски дошао је сопственим возилом, док је Бисера Костадинова из Битоља стигла возилом Хитне помоћи, које ју је неколико сати чекало испред зграде парламента, јавља северномакедонски портал Телма.

Двоје заражених посланика појавило се на гласању да би, уколико опозиција буде бојкотовала седницу, обезбедили кворум.

Гласало се из посебних кабина и за мање од пола сата завршена су два заседања и донето 30 закона.

ВМРО ДПМНЕ је тражио објашњење од председника скупштине Таљата Џаферија, који му је одговорио да је у новембру Скупштина затражила од Министарства здравља да дозволи посланицима који су у самоизолацији да присуствују седници парламента и остваре своје гласачко право.

Ово је тероризам у парламенту, реаговао је лидер ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски путем свог Фејсбук профила, објавивши фотографију посланика који улази у парламент у скафандеру.

Најавио је да ће њихова посланичка група поднети кривичне пријаве.

 

Ова во Собрание е тероризам, а не 27 април! Кога законите и правилата не важат за власта. Медиумите пишуваа дека...

Posted by Hristijan Mickoski on Недеља, 18. април 2021.

Портал Телма наводи да амандман на протокол који је Скупштина затражила у новембру захтева да посланици који одлуче да изађу из самоизолације и појаве се у парламенту немају симптоме ковида 19.

МУП није одговорио на достављена питања да ли су посланици са ковид-19 који су присуствовали седници Скупштине затражили дозволу или најавили напуштање својих домова и да ли је то одобрило Министарство унутрашњих послова, односно како ће МУП поступити ако њихово присуство у Скупштини крши протоколе заштите од заразних болести.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)