ВУЧИЋ И ДОДИК О "НОН ПЕЈПЕРУ": Неки сматрају да само Србија сме да се комада, а одбијају да причају о односима на Балкану

Новости онлине

15. 04. 2021. у 11:11

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик прокоментарисали су данас "нон пејпер", чији су текст објавили словеначки медији.

ВУЧИЋ И ДОДИК О НОН ПЕЈПЕРУ: Неки сматрају да само Србија сме да се комада, а одбијају да причају о односима на Балкану

Фото: Принтсцреен

- Нисам видео никакву иницијативу и нисам спреман да осуђујем или хвалим нешто што нисам видео. Изненађен сам лицемерјем београдске чаршије која говори о нечему о чему не зна ништа. Зар стварно верујете да ви знате ако ја не знам - запитао је Вучић.

Он је скренуо пажњу на аутошовинизам који је изражен код дела српске елите, и која мисли да је потребно казнити свакога ко сматра да Србија мора нешто да добије.

- Нико од вас није скочио да каже ниједну реч, а свакога дана комадају Србију и тиме се хвале. Па вама је морална вертикала европски парламент који је упутио захтев пет земаља ЕУ које нису признале независност Косова. Кад неко други каже, хајде да разговарамо о односима на Балкану кажу е ђубре једно... Треба само Србија да се комада, то је богоугодно дело - закључио је Вучић.

Додик је истакао да идеја о мирном разлазу БиХ није нова, и она је одговор на немогућност Босне и Херцеговине да нормално функционише, и то признају и они који је воле и они који је не воле.

Милорад Додик је рекао да мисли да опцију мирног разлаза треба ставити на сто као једну релевантну и легалну опцију.

-  Сви признају да БиХ овако не може, и онда је потребно говорити о мирном разлазу. Овде видим острашћеност у погледу повезивања и самог Вучића и људи из Србије, али и нас из Републике Српске, као да смо нешто страшно учинили зато што се залажемо за мир. Моја концепција свега је мирни разлаз, а не рат - истакао је Додик.

Он је истакао да ће Србија морати више да се пита на Балкану, и скренуо је пажњу на лицемерје многих који признају независност тзв. Косова, док одбијају да подрже Републику Српску.

Вучић је истакао да, иако са Додиком није сагласан, саслушаће шта има да му каже, јер је то, како је рекао, његова обавеза.

- Са великим опрезом и страхом гледам на то, јер знам колико нам је важна стабилност, али саслушаћу Додика, иако не мора да значи да смо у свему сагласни. Моја обавеза је да га чујем. Појма немамо шта стоји у томе ни да ли постоји - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)