ВЕЛИКА ЧАСТ И ОДГОВОРНОСТ: Срђан Јеремић СДСС-ов кандидат за заменика жупана ВС жупаније

Новости онлине

14. 04. 2021. у 10:30

НА РЕДОВНОЈ седници СДСС-а Вуковарско-сремске жупаније као кандидат ове странке за заменика жупана једногласно је изгласан Срђан Јеремић.

ВЕЛИКА ЧАСТ И ОДГОВОРНОСТ: Срђан Јеремић СДСС-ов кандидат за заменика жупана ВС жупаније

Фото: СДСС

Једногласно је за кандидата Самосталне демократске српске странке за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније из реда српске заједнице изгласао председника Заједничког већа општина Срђана Јеремића, а за носитељку листе СДСС-а за Скупштину Вуковарско-сремске жупаније саборску заступницу Драгану Јецков.

– Чињеница да ме је Самостална демократска српска странка изгласала као кандидата за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније за мене је, пре свега, част, али са друге стране велика обавеза и одговорност будући да се очекује да заменик жупана интензивније и много више буде ангажован у решавању проблема српске заједнице на истоку Републике Хрватске. Чињеница је да наш утицај у овој жупанији до сада није био адекватно репрезентован. Мислим да постоји велики простор за рад унутар саме жупаније и да положај нашег народа на овом подручју може да се унапреди кроз интензивнији ангажман у оквиру жупанијских структура. Оно што ће бити мој примарни циљ јесте повезивање свих општина са српским становништвом, али и нашим представницима у општинама у којима нисмо већина са надлежним жупанијским структурама везано за помоћ у инфраструктурном сегменту и помоћи у реализацији одређених програмских активности наших организација, институција и удружења – прича кандидат СДСС-а за дожупана Вуковарско-сремске жупаније Срђан Јеремић.

Фото: СДСС

Јеремић је најавио да ће урадити и искорак у сегменту запошљавања, а као проблем навео је и незадовољство са тренутним бројем припадника српске заједнице који раде у самој жупанији или у фирмама којима је жупанија оснивач.

Школе и даље велики проблем..

Већ дуги низ година постоји проблем са преносом оснивачких права школа на подручју општина Борово, Негославци и Маркушица са Вуковарско-сремске жупаније на ове три општине.

– Максимално ћу се ангажовати на решавању питања школа, односно општина које су затражиле пренос оснивачких права са Вуковарско-сремске жупаније на општине Борово, Негославци и Маркушица везано за основне школе које делују на њиховој територији. Више од шест година се овај проблем пролонгира и крајње је време да се реши у складу са законским одредбама које га регулишу и које су на страни нас припадника српске заједнице. Сигурно очекујем да се ова тачка врло брзо након избора и конституисања жупанијске скупштине нађе на дневном реду и буде успешно решена – каже Срђан Јеремић.

– Пред нама је предизборна кампања за локалне изборе 16. маја. Предочићу свој план и програм рада за наредни четворогодишњи период и надам се да ће ми бирачи указати поверење да их представљам у Вуковарско-сремској жупанији као што сам то радио на функцији председника Заједничког већа општина. Трудићу се да дато поверење на најбољи начин и оправдам – поручује СДСС-ов кандидат за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније Срђан Јеремић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)