НАКОН СКАНДАЛА СА ЋИРИЛИЦОМ, ОГЛАСИЛА СЕ ХРВАТСКА ПОШТА: Ово је разлог зашто Србин из Мостара није могао да пошаље писмо

Срна

13. 04. 2021. у 20:22

ХРВАТСКА пошта Мостар саопштила је поводом враћања поште адресиране ћирилицом из Мостара према Новом Саду да назив државе и града у међународном поштанском промету мора бити написан латиницом.

НАКОН СКАНДАЛА СА ЋИРИЛИЦОМ, ОГЛАСИЛА СЕ ХРВАТСКА ПОШТА: Ово је разлог зашто Србин из Мостара није могао да пошаље писмо

Фото: Депоситпхотос

- Писмо у међународном промету може бити адресирано ћирилицом, али назив места и назив одредишне државе у складу са стандардима који се примењују у међународном промету мора бити написано латиничним писмом - навели су у одговору Срни из предузећа Хрватска пошта Мостар.

Из овог предузећа су додали да наведени пошиљалац није адресирао пошиљку према Општим условима за обављање поштанских услуга у међународном промету, који вреде и у иностранству, те изражавају жаљење за лоше корисничко искуство са слањем предметног писма.

Писана пошиљка адресирана ћирилицом и упућена на адресу у Нови Сад из "Хрватске поште" у Мостару вратила се пошиљаоцу у Мостар са печатом "забрањено писање ћирилицом" и са печатом поште из Загреба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)