СКАНДАЛ У РЕЖИЈИ ХРВАТСКЕ ПОШТЕ: На коверти пише "забрањено писање ћирилицом" - Србину вратили пошиљку

Срна

13. 04. 2021. у 13:21

ПИСАНА пошиљка адресирана ћирилицом и упућена на адресу у Нови Сад из Хрватске поште у Мостару вратила се пошиљаоцу у Мостар са печатом "забрањено писање ћирилицом".

СКАНДАЛ У РЕЖИЈИ ХРВАТСКЕ ПОШТЕ: На коверти пише забрањено писање ћирилицом - Србину вратили пошиљку

Фото: Депоситпхотос

Пошта је предата 7. априла у главној пословници Хрватске поште у Мостару, а пошиљаоцу се вратила данас.

Србин из Мостара коме је пошта враћена рекао је Срни да је Хрватска пошта Мостар примила коверту без проблема.

- Пошиљка је била препоручена с повратницом и плаћена 16,80 КМ. Данас добијам коверту назад. Збуњен питам поштара шта је у питању. Заједно закључујемо да је на коверти наљепница на којој пише "забрањено писање ћирилицом" и печат Поште Загреб - рекао је Мостарац.

Он је истакао да је реч о важној пошти која је требало да стигне у Нови Сад у одређеном року.

Овај Мостарац поставља питања - да ли је у БиХ службено писмо ћирилица или није?

- Ако пошта није могла бити послата на ћирилици, онда су били дужни то да ми кажу на пријему. Не само да сам оштећен, јер моји важни документи нису стигли у року, него сам повређен као човек и шокиран - рекао је Србин из Мостара.

Срна је од Хрватске поште у Мостару затражила објашњење о овом случају, али је одговорено да немају портпарола, те да ће "неко контактирати" новинара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

posmatrac iz daleka

13.04.2021. 13:46

stvarno se uhvate sa sipterima pod ruku. Kak je to BEDNO ukompovano. Juce ovi tuze Vladiku Janjica, dnas njihova braca zabranjuju cirilicu. Ima u nasem jeziku nekoliko dobrih definicija za to njihovo bratsko ponasasnje. Nasla krpa zakrpu. Lud se ponosi onim cega se pametan stidi. Zloba i mrznja su gori od svih Corona i podkorona i kuge i.... U Srbiji dete od 8 (OSAM) godina pise i cita azbukom i abecedom.

Wertz

14.04.2021. 02:06

@Milan - У међународном поштанском саобраћају не важе ни " njihova" ни наша правила, већ важе искључиво МЕЂУНАРОДНИ ПРОПИСИ који регулишу поштански саобраћај. А ти прописи кажу да нпр. у Србију из било које земље итекако можеш да пошаљеш писмо адресовано на српском језику и писму, уколико је испод имена и адресе примаоца НА ФРАНЦУСКОМ ЈЕЗИКУ правилно написано и име државе (у овом случају "Serbie"). Докле год је овде ликова са ставом "Njihova drzava - njihova pravila" (то исто онда можеш комотно да кажеш и за Павећићеву НДХ), којекакве вашке и крпељи нас НИКАДА неће оставити на миру. Свидело се то ма коме или не.

Luka

13.04.2021. 14:00

Hrvatska je zemlja smovolje i nereda,sa jednoglasjem kad je u pitanju iskazivanje neprijateljstva prema Srbiji.I to je zemlja EU.Što naši predstavnci u Evropskom parlamentu o tome ne zbore,ili im je svrha samo pokupiti dnevnice.O Srbijo...

Nickster

13.04.2021. 18:20

Hrvati su, hteli mi to priznati ili ne, naši najveći neprijatelji. Zato je potrebno da prema njima zauzmemo i odgovarajući stav, a ne da se večito pravimo ludi i ignorišemo ih. Treba im vraćati milo za drago uvek kada se za to steknu uslovi, jednostavno TANTE ZA KUKURIKU. Tek tada će početi da nas respektuju.

Komandant 1001

14.04.2021. 20:42

@Nickster - Ne može "milo za drago" jer nam je to naš kralj Aleksandar ostaviou amanet Jugoslaviju, u kojoj će da bude Hrvatska .........kada je za Hrvate govorio da su mu to mila braća....eeee, pa sada Srbijo, ispaštaj radi suludog kralja Aleksandra koji je odbio ne samo oca i svog Mišića Vojvodu da sa Hrvatima ne sklapa zajednništvo Države, nego je čak odbio amer. predsednika Wilsona koji je u svom USA Senatu doneo deklaraciju da kralj Alekasandar oformi državu Srbiju sa predelima gde su Srbi većina....a on, kralj, htede Jugoslaviju, onu za koju su se grabili Hrvati !

S juga

14.04.2021. 08:35

Naucite jednom da ime drzave MORA BITI NA LATINICI. Ostalo moze biti na japanskom, korejskom, arapskom i ostalim pismi.a koja se koriste u doticnoj zemlji. Nije sve politika i to ona u kojoj su Srbi zrtve.