БИЗАРНЕ СЦЕНЕ У СПЛИТУ: Усташки перформанс, као да је Хитлер устао из гроба и стигао право у Хрватску (ВИДЕО)

Novosti online

10. 04. 2021. у 14:49

У СПЛИТУ су се и ове године, на дан оснивања злочиначке НДХ, постројили бивши припадници ХОС-а и узвикивали усташки поздрав "За дом спремни".

БИЗАРНЕ СЦЕНЕ У СПЛИТУ: Усташки перформанс, као да је Хитлер устао из гроба и стигао право у Хрватску (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Портал наводи да су се они окупили у Улици Руђера Бошковића, у центру Сплита и пред спомеником 9. бојне ХОС запалили свеће на 30. годишњицу свог оснивања, која је истог дана као и дан кад је основана тзв. НДХ.

ХОС-овци у црном три пута су заурлали усташки поклич "За дом спремни", наводи Индеx.

Председник удружења 9. бојне ХОС и њен ратни командант Марко Скејо је у говору бранио поздрав "За дом спремни", оцењујући да се "тим покличем борило за слободу хрватске државе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

NEKO IZ MASE

10.04.2021. 17:00

A што вас то чуди од "револуционарнега", "црвенога" сплита? Па они су пивали "марјане, марјане, ча барјак не вијеш, ча барјак не више, милу тробојницу, милу тробојницу на њој шаховницу" још пре век ипо, комуњаре су је мало преправиле, не значајно, а у Србији су доживљавали оргазам кад је неко запева (и јошувек доживљавају, београџани, новосаџани и трећесрбијанци). Украли су Српски фудбалски клуб Хајдук (хрвати су иначе познати `ајдуци-баш би волео да наведу бар једног). Сплит је један усташки град, што је доказао и 1918-те, и 1932-ге, и 1941-ве, и 1945-те, и 1972-ге, и 1991-ве, и 1995-те, и ево данас. Срећа па су Италијани спасили нешто Срба из Сплита и околице до септембра 1943-ће. након тога комуњаре и усташе пресвучене у комунисте постарали су се (по анти старчевићу) да затру СВЕ СРПСКО. ШТО СЕ ЧУДИТЕ?

Šator

10.04.2021. 18:39

Чуј Хитлер устао из гроба и дошао у НДХ2!? Па он никада није ни отишао одатле, само српским комунистима (ако има таквих, јер Срби комунисти су вољели бити било шта друго осим Србин) то није било јасно...