ЛОШЕ БРОЈКЕ У РЕГИОНУ: У Хрватској највише преминулих од јануара

Танјуг

09. 04. 2021. у 12:30

ПРЕМА подацима Националног штаба за ванредне ситуације у Хрватској је током пет дана ове седмице мањи број новозаражених корона вирусом за девет одсто у односу на претходну, али је 50 преминулих највише од јануара ове године.

ЛОШЕ БРОЈКЕ У РЕГИОНУ: У Хрватској највише преминулих од јануара

Фото ЕПА

Директор Института за јавно здравље Крунослав Цапак је на конференцији за новинаре Штаба рекао да је просечна 14-дневна инциденца 593.3, што је Хрватску позичионирало на 18. место листе земаља Европске уније.

Министар Вили Берош је рекао да је с обзиром на данашњи број новозаражених и преминулих, јасно да је Хрватска на прекретници.

Поручио је да је имунизација без дилеме најједноставнији алат за враћање на старо.

Говорећи о вакцини АстраЗенека, Берош је указао да је Европска агенција за лекова предочила да су ризици те вакцине минимални, мањи од, како је навео, лоших навика попут пушења и алкохола.

- Ризици су минорни. Процес развоја цепива био је никад бржи. Свака гласина о том процесу одмах је доспела на насловнице и створила се погрешна слика о вакцинама. Истина је само једна - сваки лек има нуспојаве. Али оне су изузеци... - рекао је Берош и подсетио да је 60 мииона људи вакцинисано том вакцином.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)