ТУГА У ХРВАТСКОЈ: Преминула злостављана девојчица

Новости онлине

04. 04. 2021. у 15:48

ИЗ КЛИНИКЕ за дечје болести у Клаићевој у Загребу у недељу нешто после 15 сати саопштили су тужну веест о судбини двоипогодишње девојчице, која је из Нове Градишке прее неколико дана довезена у изузетно тешком стању од повреда које је претрпела.

ТУГА У ХРВАТСКОЈ: Преминула злостављана девојчица

Фото: Клиника за дечје болести Загреб

- С великом тугом и жаљењем морамо вас обавестити да је код наше мале пацијенткиње, упркос свим предузетим терапијским мерама и изузетним напорима интензивистичког тима, дошло до критичног клиничког погоршања - наводи се на почетку саопштења.

- У складу с тим, према протоколу спроведен је поступак за утврђивање мождане смрти, што је нажалост потврђено у 15:20. Почивала у миру - стоји у кратком саопштењу из Клаићеве.

Подсетимо, случај пребијања двоипогодишње девојчице шокирао је јавност у Хрватској.

Истражиоци су утврдили да су родитељи у периоду од 1. октобра 2020. па све до 31. марта ове године у кући у којој живе починили казнена дела занемаривања и злоупотребе права детета над своје четверо деце - једним дечаком и три девојчице.

Родитељи су, како наводе медији, грубо кршили своје обавезе према детету, а наводно су деца била малтетирана и жртве су и физичког насиља. Полицајци су наводно утврдили да је мајка прошле среде, 31. марта, злостављала ћерку ударајући је шакама по глави и целом телу. Од силине ударца девојчица је задобила тешке повреде главе и по телу, после чега је пала у кому.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)