ДЕТАЉИ УЖАСНОГ ПРЕБИЈАЊА ДЕВОЈЧИЦЕ У ХРВАТСКОЈ: Мајка је ударала шакама по глави и телу док није пала у кому?

Novosti online

04. 04. 2021. у 13:20

СЛУЧАЈ пребијања двоипогодишње девојчице шокирао је јавност у Хрватској, а лекари на клиници у Загребу боре се за живот детета које је и даље у критичном стању.

ДЕТАЉИ УЖАСНОГ ПРЕБИЈАЊА ДЕВОЈЧИЦЕ У ХРВАТСКОЈ: Мајка је ударала шакама по глави и телу док није пала у кому?

Фото: Архива ВН

Истражиоци су утврдили да су родитељи у периоду од 1. октобра 2020. па све до 31. марта ове године у кући у којој живе починили казнена дела занемаривања и злоупотребе права детета над своје четверо деце - једним дечаком и три девојчице.

Родитељи су, како наводе медији, грубо кршили своје обавезе према детету, а наводно су деца била малтетирана и жртве су и физичког насиља. Полицајци су наводно утврдили да је мајка прошле среде, 31. марта, злостављала ћерку ударајући је шакама по глави и целом телу. Од силине ударца девојчица је задобила тешке повреде главе и по телу, после чега је пала у кому.

Током истраге полицајци су утврдили да је несрећна девојчица била физички често злостављана од стране обоје родитеља у последњих пет месеци, наносећи јој притом видне хематоме по телу.

То потврђују и лекарске констатације да је девојчица по доласку у болницу на телу имала видљиве повреде које су свежије, али и оне које су настале раније. Такође, медији тврде да креће и истрага о томе да ли је неко од социјалних радника због несавесног рада починио и казнено дело.

Хрватски медији подсећају да траје и надзор инспекције над социјалним радницима и психолозима који су били надлежни за овај случај. Управни надзор над Центром за социјални рад у Новој Градишки већ је завршен, а резултирао је сменом директора Бранка Медунића, јер девојчица није смела да се врати из хранитељске породице биолошким родитељима.

Тек пошто је случај премлаћивања девојчице доспео у јавност, радници Центра за социјалну заштиту су осталу децу преместили у другу хранитељску породицу.

(24сата)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)