БАКИР ОПЕТ ПРЕТИ РАТОМ: Председника СДА ухватила паника, више се не плаши само Републике Српске

Танјуг

04. 04. 2021. у 07:40

ПРЕДСЕДНИК Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је, у контексту тврдњи српског члана и председавајућег Председништва Милорада Додика да ће Република Српска постати независна држава, а да је реално да то буде и Херцег-Босна, да се то никада неће догодити.

БАКИР ОПЕТ ПРЕТИ РАТОМ: Председника СДА ухватила паника, више се не плаши само Републике Српске

Фото: ЕПА

- Независна Република Српска и Херцег-Босна никада се неће десити. Могу само рат направити, што се тиче Херцег Босне то се више ни не помиње, трећи ентитет ни ХДЗ не помиње - рекао је Изетбеговић синоћ за Федералну телевизију.

Додик је раније у суботу рекао је да не верује у будућност постојања БиХ и да се у политичком смислу залаже за миран разлаз БиХ и етаблирање Републике Српске као независне државе, која би, како оцењује, у том случају сигурно имала и бољи стандард.

- Перспектива је да се обезбеде неутрални, мирни услови за разлаз у БиХ. То није никаква насилна сецесија, него процес који ће омогућити право народа на самоопредељење. То је нешто што једино видим у будућности у БиХ - рекао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Bonaparta

04.04.2021. 07:52

To što HDZ javn ne zagovara treći entitet ne znači da tako ne misli. Oni sami nemaju legalnog predstavnika u predsedništvu. Komšića ste im vi nametnuli, ali sledeći put sigurno nećete. Drugo ko će da ratuje. Misliš da je tvoj narod glup pa će da gine za vas. U skupa službena kola ne možete više da uđete koliko ste se NATO ili, a narod gladuje. Izađi van kruga Baš Čaršije pa pogledaj kako ti narod živi. Tih par stotina ISIS ovaca koji su se vratili sa ratišta počistiće kao metlom za dan i to tvoji, a onda će doći po tu političku kliku koja štiti svoje bogatstvo a ne BiH.