ТУКЛИ ЈЕ ПО ГЛАВИ И ТЕЛУ, ЛЕКАРИ ЈОЈ СЕ И ДАЉЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Притвор за родитеље тешко повређене девојчице (2) из Хрватске!

Танјуг

04. 04. 2021. у 00:40

РОДИТЕЉИМА тешко повређене двоипогодишње девојчице из Нове Градишке у Хрватској, одређен је притвор у трајању од месец дана.

ТУКЛИ ЈЕ ПО ГЛАВИ И ТЕЛУ, ЛЕКАРИ ЈОЈ СЕ И ДАЉЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Притвор за родитеље тешко повређене девојчице (2) из Хрватске!

Фото: ЕПА

Претходно су обоје испитани у Жупанијском државном тужилаштву у Славонском Броду, а након испитивања, жупанијски државни тужилац Мирела Шмитал рекла је да су они делимично признали почињење кривичног дела кршења права детета.

Она је додала да је истражном судији предложено одређивање истражног затвора за оба родитеља, преноси хрватски портал Индеx.

У овом случају мајка је првооптужена и она се терети за пет кривичних дела, од којих се четири односе на повреду права детета, а једно на наношење тешких повреда.

Отац девојчице се терете за четири кривична дела због тешке повреде права детета и наношења тешких телесних повреда, додаје Хина.

Полиција је родитеље тешко повређене девојчице из Нове Градишке синоћ предала притворском надзорнику пошто је утврђено да је дете задобило више повреда по глави и телу због телесног кажњавања.

Бродско-посавска полиција саопштила је у петак да је завршена криминалистичка истрага над мушкарцем (27) и женом (24), којом је потврђена сумња у чињење кривичног дела повреде дететових права.

Истрагом је, како се наводи, утврђено да су родитељи грубо занемарили своју дужност подизања и одгоја детета, злостављали и грубо повредили права детета, телесним кажњавањем, услед чега је дете задобило више повреда по глави и телу, наводи се у саопштењу.

За живот двоипогодишње девојчице боре се лекари, а директор дечије болнице у Калићевој Горан Роић рекао је за Н1 да је њено стање и даље критично и да се налази на механичкој вентилацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)