НАЦРТАНА МЕТА НА ЛЕЂИМА ПУПОВЦА: Лидер Срба у Хрватској нашао се у "унакрсној ватри" између Пленковића и Милановића

Ј. Кеблер, од сталног дописника Загреб

30. 03. 2021. у 23:11

НАКОН кратког примирја у Хрватској је поново избио вербални рат између шефа државе Зорана Милановића и премијера Андреја Пленковића, а у епицентру обрачуна се нашао лидер Срба у Хрватској Милорад Пуповац.

НАЦРТАНА МЕТА НА ЛЕЂИМА ПУПОВЦА: Лидер Срба у Хрватској нашао се у унакрсној ватри између Пленковића и Милановића

Фото Танјуг / АП

Незадовољан што Пуповац није прихватио председникову иницијативу за именовања председника Врховног суда, Милановић га је назвао Пленковићевим "жетончићем" којем је "цена пала у Хрватској" и извређао да због тога сада "кука сузног ока данас за сарајевске, а сутра вероватно и за београдске медије".

Узвратио је Пуповац да је Милановићу помогао да постане хрватски председник, а након тога доживео понижења од најцрњих фашиста у Хрватској "који би ме ликвидирали, а који су сада са њим".

Рекао је и да му Милановић више не шаље поруке и да он само жели да ово престане, оцењујући да је у питању "вулгарност и трампизам". Пуповац не очекује извињење Милановића нити му оно треба.

А за премијера Пленковића Милановић каже да је "херојски зец", који обилази бриселске ходнике, док истовремено Хрватска нема вакцина, а у Загребу након земљотреса није обновљена ниједна зграда.

ПАНДА

- ПУПОВАЦ је више заштићен од њујоршких панди у зоолошком врту, а Пленковић је терминално неспособан - тврди Зоран Милановић.

Са друге стране, Пленковић каже да је шеф државе својим језиком мржње нацртао Пуповцу мету на леђима.

- То је срамотно и Милановић наставља са салвом увреда - тврди премијер за председника.

- Он је изашао из оквира понашања нормалног председника и за мене је то талог друштвених мрежа и мржње која се развија. Милановићеве изјаве су такав талог и то је говор мржње.

Вербални обрачуни хрватских политичара никада нису били тако жестоки, на тренутке и вулгарни као сада, а аналитичар Жарко Пуховски каже да је Милановићу од левице остало само то што устаје на леву ногу.

Блиски Пленковићев сарадник Владимир Шекс, којег је Милановић такође извређао, предложио је да се размисли и о опозиву председника. Међутим, тешко да би се у Хрватском сабору нашло довољно руку за опозив.

И док се политички обрачуни настављају, Хрватска је у све већим проблемима. Због великих дугова највећи снабдевач лековима "Медика" је обуставила слање лекова у све хрватске болнице, недостаје вакцина, а политичке елите никако нису срећне што Хрвати јуре у Србију да се вакцинишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)