ХАОС У ХРВАТСКОЈ: За недељу дана се дуплирао број новозаражених

Новости онлине

30. 03. 2021. у 10:45

У ХРВАТСКОЈ је јуче забележено 300 нових случајева заразе вирусом корона, што је дупло више него прошлог понедељка, те је број активних случајева у у овој држави данас укупно 9290.

ХАОС У ХРВАТСКОЈ: За недељу дана се дуплирао број новозаражених

Фото: Депоситпхотос

Међу њима је 1247 пацијената на болничком лечењу, од тога је на респиратору 126 пацијената, а преминуло је 18 особа.

Прошлог понедељка у Хрватској је било дупло мање оболелих - 150 нових случајева, а 13 је преминуло. На болничком лечењу су пре недељу дана била 1033 пацијента, а на респиратору њих 95.

Директорка Клинике за инфективне болести Др. Фран Михаљевић Алемка Маркотић упозорила је да Хрватској прети јесењи сценарио.

- Тешко је прогнозирати. Једина добра вест је да смо се,  од кад је почео трећи талас нешто спорије пењали него у другом таласу. Како иде топлије време, требало би барем да покушамо да успоримо и што више смањимо број потенцијално оболелих - рекла је.

У Сисачко-мославачкој жупанији на данашњи дан забележено је седамнаест новооболелих особа. Реч је о осам особа с подручја града Сиска, шест особа с подручја града Кутине, две особе с подручја града Поповаче и једној особи с подручја града Петриње.

У Пожешко-славонској жупанији тренутно су активна 94 случаја заразе корона вирусом, 82 особе налазе се у кућној изолацији, а 12 особа је хоспитализовано. У самоизолацији се налази 461 особа, а укупно је тестирано 34.068 особа. На последњем тестирању обрађено је 219 узорака, од којих је 17 позитивних.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)