ЧЕКАЈТЕ СВОЈ РЕД ОВДЕ, НЕ ИДИТЕ У СРБИЈУ: Директору Хрватског завода за јавно здравље смета имунизација странаца у нашој земљи

Танјуг

29. 03. 2021. у 17:12

ДИРЕКТОР Хрватског завода за јавно здравље Крунослав Цапак позвао је грађане Хрватске који намеравају да се вакцинишу у Србији да причекају на свој ред у Хрватској, јер руска и кинеска вакцина нису тестиране на подручју ЕУ.

ЧЕКАЈТЕ СВОЈ РЕД ОВДЕ, НЕ ИДИТЕ У СРБИЈУ: Директору Хрватског завода за јавно здравље смета имунизација странаца у нашој земљи

Фото: В.Данилов

Саветовао би, како каже, свима да свој ред чекају у Хрватској, која ће у априлу добити око 500.000 доза.

Рекао је да 121.000 доза долази само у овој седмици.

- Убрзаћемо цепљење друге групе и надамо се, убрзању вакцинације и треће групе, као и да ћемо до лета проциепити више од 50 посто становника РХ - казао је Цапак на конференцији за новинаре Националног штаба цивилне заштите.

Упитан да ли ће се признати вакцинисање руским и кинеским вакцинама, Цапак је рекао да се припрема уредба на европском нивоу којом ће се признавати вакцине унутар ЕУ, а, како је казао, "све остало је упитно док се не донесе коначан текст предлога и обезбеде сви технички услови".

- Ми ћемо вакцинисати све наше грађане. Они који су се цепили у трећим земљама, требало би да имају потврду о томе - рекао је Цапак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)