"СКИДАО УРОКЕ" ПА УЗЕО 19.000 ЕВРА: Жртве је тражио на друштвеним мрежама, има више оштећених

Novosti online

28. 03. 2021. у 17:22

ПРЕДСТАВЉАЈУЋИ се под лажним именом, држављанин Босне и Херцеговине отворио је профил на друштвеној мрежи и огласио да лечи тзв. црну магију. Полиција у Загребу је покренула истрагу против мушкарца (30) због сумње да је починио кривично дело тешка крађа и две преваре. Након спроведене истраге, осумњичени је приведен а кривична пријава је подесена надлежном тужилаштву.

СКИДАО УРОКЕ ПА УЗЕО 19.000 ЕВРА: Жртве је тражио на друштвеним мрежама, има више оштећених

Фото: Депоситпхотос

Како се наводи у саопштењу, сумња се да је са унапред створеном намером и с циљем да за себе прибави противправну имовинску корист, лажним приказивањем чињеница, неутврђеног дана израдио профил на друштвеној мрежи, пише Јутарњи.хр.

- Након што му се 19. фебрауара 2021. године на оглас јавио оштећени, осумњичени му је рекао да узме уштеђевину и донесе је на Трг жртава фашизма. Верујући да осумњичени, како му је предочио, уистину скида црну магију, око 19 сати оштећени је дошао на договорену адресу састанка.

Осумњичени је тада пришао возилу оштећеног те га упутио да му у циљу скидања урока преда новац и пешице направи руту коју му је стриктно задао у кварту у којем су се и нашли, што је оштећени и учинио. Искористивши његову одсутност осумњичени се с отуђеним новцем удаљио с места догађаја - наводи загребачка полиција.

Ни недељу дана касније, 25. фебруара осумњичени се опет представио лажним именом и телефоном ступио у контакт са другом оштећеном особом и њој је понудио услуге скидања урока, односно црне магије.

- На понуду је оштећена пристала те се, према претходном договору, три дана касније у јутарњим сатима састала с осумњиченим на Тргу жртава фашизма. Док је оштећена тражила ситни новац како би платила услугу паркирања, осумњичени је видевши да она код себе поседује већу количину новца, у једном тренутку у своје руке узео њен новац, обећавши да ће јој га следећи дан вратити.

Након што га је оштећена затражила да јој врати новац, осумњичени јој је предао деломичан, тек мањи износ, док је остатак новца задржао за себе након чега се возилом удаљио с места догађаја - саопштила је полиција.

- Истог дана око 15 сати, сумња се, и овај пут с циљем да за себе прибави протуправну имовинску корист, телефоном је контактирао оштећену те јој лажно предочио да јој може помоћи у решавању њених здравствених проблема.

На његову понуду оштећена је пристала након чега је он дошао до њеног стана на подручју Трешњевке. Након што га је пустила у стан он је искористио њену непажњу и из комоде отуђио новац - објавила је полиција.

Материјална штета причињена овим делима износи око 146.000 куна, односно око 2.264.839 динара (око 19.000 евра).

Након спроведене истраге, осумњичени је приведен а кривична пријава је подесена надлежном тужилаштву.

(Телеграф рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)