ПРЕКО ИНСТАГРАМА ТРАЖИО СЛИКЕ ОД ДЕВОЈЧИЦА! Ухапшен мушкарац због дечје порнографије, више од 40 малолетница на његовој мети (ФОТО)

В. Митрић

17. 03. 2021. у 09:22

ПОЛИЦАЈЦИ Федералне управе полиције предузимајући мере и радње из своје надлежности под надзором Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона, ухаспили су суграђанина иницијала Д.К. (21), које се доводи у везу са кривичним делом искоришћавање детета или малолетника ради порнографије.

ПРЕКО ИНСТАГРАМА ТРАЖИО СЛИКЕ ОД ДЕВОЈЧИЦА! Ухапшен мушкарац због дечје порнографије, више од 40 малолетница на његовој мети (ФОТО)

Фото: МУП БиХ

Д.К. се сумњичи да је у претходном периоду путем друштвене мреже „Инстаграм“ успостављао “он-лајн” комуникацију са децом старосне доби од 9 година па навише, при томе се представљајући као њихов вршњак мушког или женског пола, захтевајући сексуално експлицитне фотографије и видео снимке. Он се сумњичи да је на исти начин успостављао непримерену комуникацију са око 40 девојчица млађе старосне доби.

Фото: МУП БиХ

У склопу тих активности, а поступајући по наредби Општинског суда у Коњицу, полицајци Управе полиције спровели су претрес куће на подручју општине Коњиц коју користи осумњичени. Том приликом је пронађена и привремено одузета рачунарска опрема и мобилни телефони СИМ картицама који су коришћени приликом чињења тог кривичног дела, а који ће бити употребљени као доказ у кривичном поступку.

Ухапшени је криминалистички обрађен у службеним просторијама Федералне управе полиције, а у законском року биће предат Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона уз извештај о почињеном кривичном делу. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)