ПЛЕНКОВИЋ ПОНУДИО ПОМОЋ: Хрватска спремна да збрине оболеле од короне из Чешке и Словачке

Танјуг

10. 03. 2021. у 00:54

Хрватска је спремна да збрине по десетак ковид пацијената из Чешке и Словачке, саопштио је данас хрватски премијер Андреј Пленковић након телефонских разговора с колегама Андрејем Бабишем и Игором Матовичем.

ПЛЕНКОВИЋ ПОНУДИО ПОМОЋ: Хрватска спремна да збрине оболеле од короне из Чешке и Словачке

Фото АП

- Изразио сам спремност Хрватске да у случају потребе збрине по десетак ковид пацијената из Чешке и Словачке, с обзиром на то какав је притисак на њихове здравствене системе - објавио је Пленковић на Твитеру, преноси агенција Хина.

Пленковић је додао да је Хрватска солидарна с чланицама ЕУ у борби против ковида-19.

Чешка, земља с 10,7 милиона становника последњих седмица је међу најтеже погођеним земљама у свету и бројне регионалне болнице преплављене су приливом оболелих. Прошле седмице Чешка је затражила помоћ у збрињавању пацијената од Немачке, Швајцарске и Пољске. Суседна Словачка пребацила је своје прве пацијенте оболеле од корона вируса у иностранство ове недеље. Пољска и Немачка досад су понудиле по десет кревета словачким пацијентима, навела је Братислава.

Словачка има 17,03 смртна случаја на милион људи у последњих недељу дана, одмах је иза суседне Чешке која има 18,85 умрлих на милион становника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)