НЕ ХАЈУ ЗА БРОЈ УМРЛИХ: Тузлански кантон попушта мере, а највише је погођен короном

Танјуг

10. 03. 2021. у 00:18

ТУЗЛАНСКИ кантон, који бележи највећи број смртних случајева у ФБиХ, данас је одлучио да попусти неке мере, па угоститељски објекти поново могу да раде до 23 часа.

НЕ ХАЈУ ЗА БРОЈ УМРЛИХ: Тузлански кантон попушта мере, а највише је погођен короном

Фото: Википедија

- Као што знате претходном одлуком кризног штаба ограничење рада угоститељских објеката било је до 20 сати. На претходном састанку са угоститељима одредили смо да ћемо 9. марта донети одлуку по том питању - каже министар здравља Тузланског кантона Божо Јурић, а преноси Н1 БиХ.

У Тузланском кантону од почетка пандемије умрло је 647 особа оболелих од корона вируса, док је регистровано нешто мање од 14 хиљада оболелих. Поређења ради, у Кантону Сарајево, у којем је регистрован највећи број случајева, више од 32 хиљаде, преминуло је 566 особа.

И док кантони појединачно одлучују о мерама, очекују се нове наредбе Федералног кризног штаба који је јуче заседао. О њима би требало у четвртак да се изјасни Влада ФБиХ.

- Нове наредбе и препоруке би требало да буду ригорозније, да нам помогну да зауставимо овај узлазни тренд у инциденцији ковид пацијената - рекао је директор Завода за јавно здравље ФБиХ Давор Пехар.

Према последњим подацима, регистровано је 1.250 новозаражених и 48 смртних случајева. У Републици Српској у последња 24 сата регистрована су 283 нова случаја, што значи да је скоро сваки трећи тестирани позитиван.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

rst

10.03.2021. 01:08

znam da niko nece odgovarati krivicno jer nije donio mjere zakljucavanja iako je u dijelu drzave sa blagim mjerama umrlo 50 posto vise ljudi... ali ne bojte se vi politicari, niti doktori i ako vam ne sudi ovaj sud dole, sudit ce vam istorija i onaj gore....