РАЗВАЉЕНА ВРАТА, РАЗБАЦАНЕ ИКОНЕ: Опљачкана православна црква у Шибенику

Новости онлине

06. 03. 2021. у 12:40

У НОЋИ између петка и суботе проваљено је у православни храм у Шибенику, објавила је Епархија далматинска на свом Фејсбук налогу.

РАЗВАЉЕНА ВРАТА, РАЗБАЦАНЕ ИКОНЕ: Опљачкана православна црква у Шибенику

Фото: Фејсбух епархија далматинска

- Том приликом разваљена су улазна врата и све остале браве у цркви, а црквени инвентар разбацан, те је причињена већа материјална штета. По позиву надлежног свештенства, шибенска полиција изашла је на увиђај, а истрага о овом немилом догађају тренутно је у току - наводи се у објави Епархије далматинске.

- Овај инцидент изазвао је тугу и жаљење Шибенчана, како православне, тако и оних католичке вероисповести који неретко посећују овај свети храм ради разговора и молитве - стоји у објави.

О провали се на Фејсбуку огласио и потпредседник владе Борис Милошевић.

- Волим овај храм, његову улицу и мало гробље које га окружује у центру града и зато сам тужан због провале. У њега сам ишао као дете и он је део идентитета Шибеника. Очекујем да ће починитељ бити пронађен - написао је Милошевић.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

Rade

06.03.2021. 16:09

Miloševiću, to nije deo identiteta Šibenika već Doe identiteta Srba iz Šibenika. Da je to deo identiteta Šibenika sam Šibenik i Šibenčani ne bi dozvolili sve ono što se dešavalo 90-ih godina Srbima iz Šibenika i okoline. I prekini da ublažuješ ovaj hrvatski vandalizam nad srpskim identitetom. Bolje idi na proslavu oluje jer za bolje i nisi.