НАЂИТЕ ДОКАЗ И ПОТПИСАЋУ ПРЕСУДУ: Дарко Елез пред Судом Бих негирао кривицу за ликвидације

Novosti online

05. 03. 2021. у 20:31

Нађите ми иједан доказ да сам убио Тигра и потписаћу да ме осудите на 40 година затвора - рекао је у петак у Суду БиХ Дарко Елез, изјашњавајући се о тврдњама Тужилаштва да је починио најтежа кривична дела.

НАЂИТЕ ДОКАЗ И ПОТПИСАЋУ ПРЕСУДУ: Дарко Елез пред Судом Бих негирао кривицу за ликвидације

Фото Аваз ТВ

Он је негирао да је умешан у ликвидације Синише Миличевића Тигра и Милоша Остојића, који су убијени у Лукавици 2018. и 2019. године и рекао да нема ништа против да му се одреди притвор, "да би се ова истрага што пре окончала".

На предлог Тужилаштва БиХ, које га терети за организовани криминал у вези са кривичним делима тешко убиство, покушај убиства и изнуда, Елезу је у петак одређен притвор до 30 дана.

Тужилац Дубравко Чампара као разлог за одређивање притвора, осим основане сумње да је Елез крив за дела која му се стављају на терет, притвор је затражио због опасности од бекства, опасности да би боравком на слободи могао да омета истрагу и да понови кривично дело.

Елезов бранилац, адвокат Сенад Крехо, успротивио се предлогу Тужилаштва и затражио да се притвор замени мерама забране, које би подразумевале ограничење кретања, одузимање докумената и обавезу јављања надлежној полицијској станици.

Са друге стране, Елез је поновио да му се према одлуци Министарства правде Србије не може судити у предмету "Лутка", а да су му ова остала дела написана "офрље" како би био изручен у БиХ да би му се судило за "Лутку". Све што му се ставља на терет је негирао и нагласио да нема појма ко су оштећени.

- Сагласан сам да идем у притвор, јер ако ме пусте могли бисте да ми измислите још нешто. Тражим да ми одредите притвор и да се води истрага по закону. Ако ће поступак да се води преко медија, ја не желим у томе да учествујем - рекао је Елез.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)