ОПСАДНО СТАЊЕ У САРАЈЕВУ: Стотину полицајаца на аеродрому чека изручење Дарка Елеза у Босну и Херцеговину (ВИДЕО)

Новости онлајн

03. 03. 2021. у 15:28

СРБИЈА би данас требало да изручи Дарка Елеза БиХ, потврдила је главни тужилац БиХ Гордана Тадић на седници Високог судског и тужилачког савета БиХ.

ОПСАДНО СТАЊЕ У САРАЈЕВУ: Стотину полицајаца на аеродрому чека изручење Дарка Елеза у Босну и Херцеговину (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Фацебоок

На аеродрому у Сарајеву већ је, како наводи Аваз, стотину полицајаца који обезбеђују његово изручење из Србије.

Подсећамо, Апелациони суд у Београду је половином фебруара правоснажно одлучио да су испуњени услови за изручење Елеза БиХ, која га тражи због низа кривичних дела организованог криминала, преноси Српскаинфо.

Суд је одбио жалбу Елезовог адвоката и потврдио решење Вишег суда у Београду из јануара, којим је утврђено да су испуњени услови за његово изручење због низа тешких кривичних дела организованог криминала извршених 2015, 2017, 2018. и 2019. године.

Тим решењем је одбијен део молбе БиХ за изручење Елеза поводом другог низа кривичних дела извршених од 2005. до 2009. године, јер тада није био на снази Уговор о изручењу између Србије и БиХ.

Елез се налази у екстрадиционом притвору од хапшења у децембру у Београду, где живи и ради дужи низ година, након што је у Србији издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дела, пише Срна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)