БОМБАШ ИЗ САРАЈЕВА УСКОРО ПРЕД СУДИЈОМ: Осумњичени предат Тужилаштву, пуцао и на полицијско возило

Novosti online

28. 02. 2021. у 18:04

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево данас су предали у надлежност Тужилаштва КС мушкарца који је у суботу бацио експлозивну направу у сарајевском насељу Грдоњ.

БОМБАШ ИЗ САРАЈЕВА УСКОРО ПРЕД СУДИЈОМ: Осумњичени предат Тужилаштву, пуцао и на полицијско возило

Фото: Принтскирин/Јутјуб/Klix.ba

Како су раније навели из МУП Кантона Сарајево, мушкарац С.Т. активирао је у суботу експлозивну направу те се након тога удаљио из породичне куће.

Инциденту, односно бацању експлозивне направе, претходила је свађа код једног објекта у којој је учествовао и осумњичени.

Након тога, припадници полиције организовали су потрагу за осумњиченим с циљем хапшења. У 20.40 једна полицијска патрола приметила је осумњиченог који је потом испалио један хитац из ватреног оружја пиштоља према службеном полицијском возилу у покрету, а затим побегао.

Убрзо су се припадницима МУП Кантона Сарајево у потрази и хапшењу придружили и припадници Сектора за полицијску подршку.

Осумњичени С.Т ухапшен је у 1.25 у месту Грдоњ, на подручју гђе се налази репетитор. Приликом хапшења, припадници полиције су код осумњиченог пронашли једну ручну бомбу, један ручно прављени пиштољ и два метка за ловачко наоружање.

Осумњичени се терети за кривична дела изазивање опште опасности, оштећење туђе ствари, напад на службену особу у вршењу послова безбедности, недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

(Српскаинфо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)