ОПАСАН ИЗАЗОВ СА ТИК ТОКА СТИГАО НА БАЛКАН! Драматично сведочанство - "Дете ми се залетело испред аутомобила, од шока сам једва возила"

Novosti online

26. 02. 2021. у 22:45

ОПАСАН ИЗАЗОВ СА ТИК ТОКА СТИГАО НА БАЛКАН! Драматично сведочанство - Дете ми се залетело испред аутомобила, од шока сам једва возила

Фото: Депоситпхотос

НОВИ опасан изазов стигао је на Балкан право са Тик Тока и ово је упозорење родитељима!

Игра тече овако - ауто стаје пред пешачким прелазом јер му је на семафору црвено. За пешаке гори зелено светло, а тик уз пешачки прелаз стоји пар малолетника.

У тренутку када се пали црвено светло за пешаке, таман када креће жуто па зелено за возаче, једно дете истрчава на зебру, уради пар склекова и отрчи. Његово друштво то снима и поносно качи на Тик Ток - имају материјал за нови изазов. Друга варијанта изазова је да дете легне на улицу док аутомобил иде ка њему. Када возач види дете и крене да кочи, дете и даље лежи - све ток се ауто опасно не приближи. Тек тад устаје и отрчи. То је укратко сценарио за #гхостингцхалленге који је започет у Америци крајем прошле године. Неколико деце завршило је у хитној помоћи јер возачи нису стигли да прикоче на време. Овај изазов у међувремену проширио се светом, а 24сата.хр јавља да је стигао и до Загреба.

Наиме, како пише овај портал, из Основне школе Кајзерица упозорили су родитеље на овај изазов.

- У разговору с ученицима дошло је до сазнања како постоји нова игра која се шири међу ученицима - објавили су на страницама школе.

- Она се састоји од изазова да ученик легне посред улице све док се аутомобил не примакне близу, а онда се брзо морају измакнути. Ученици су потврдили да међу њима постоје они који се тако играју! - написали су из стручне службе школе. Додају да је описани изазов потекао с друштвене мреже ТикТок коју поједини ученици користе и активни су на њој.

- Молимо Вас да обратите пажњу на садржај који је доступан деци, поготово када су у питању опасне активности попут наведене. Такође, свакако би требало ограничити приступ друштвеним мрежама и надзирати њихове активности - апеловали су на родитеље из школе.

Портал 24сата.хр преноси и сведочанство једне мајке која је имала несрећу да док вози учествује управо у том изазову.

- Видела сам упозорење школе на нету и претрнула - то се мени догодило пре око два месеца, али у другом делу Загреба. Возила сам Прилазом Баруна Филиповића и видела две девојчице и дечка, рекла бих око 15-16 година, како чекају да се њима упали зелено светло за пешаке. Таман да прођем аутом преко пешачког, кад се одједном дечак залетео мени испред аута, у секунди се бацио на под и направио склек, а већ други трен бацио се свом снагом на плочник - посведочила је читатељка, која каже да је једва успела да даље одвезе ауто од шока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zaprepašćen

27.02.2021. 01:59

Na žalost istina je i bio sam previše iznenađen kada sam to video i u Novom Sadu na novom naselju dana 25 i 26.2.2021. , na bulevaru Jovana Dučića .Deca su bila uzrasta osnovne škole i očigledno su se vraćali sa nastave u grupi. Trebalo bi da policija reaguje , zadrži tu decu do dolaska socijalne službe a zatim i kazni nemarne roditelje pa nek oni to posle rasprave sa svojom " zlatnom" dečurlijom , jer njihovi postupci nekom mogu život da unište.