ХВАЛА СРБИЈИ И ВУЧИЋУ: Жељко Комшић захвалио на вакцинама које је наша земља понудила БиХ

Novosti online

25. 02. 2021. у 16:57

ХВАЛА СРБИЈИ И ВУЧИЋУ: Жељко Комшић захвалио на вакцинама које је наша земља понудила БиХ

Жељко Комшић / Фото Председништво Србије

ЧЛАН Председништва БиХ Жељко Комшић обратио се новинарима после састанка у Председништву БиХ, а о набавци вакцина против коронавируса. Комшић је посебно захвалио председнику Србије Александру Вучићу на понуђених 5.000 вакцине из Србије и додао да ће та понуда бити прихваћена

- Вакцине преко Ковакса требало би да буду до краја марта. Јер у септембру кад је потписиван тај уговор тај рок је био прихватљив. Сутра је састанак везано за Коваксово писмо и за захтеве које је ковакс навео у том писму који не стоје. Сва три премијера су рекла да смо ми потпуно технички спремни да прихватимо наручене вакцине. Очигледно те вакцине на тржишту могу постићи вишу цену него што је то у уговору са БиХ и то се већ ради. По свету ходају разни мешетари са торбом пуном новца и купује те вакцине. Ми претпостављамо да је то стварни разлог јер не стоји оно што је наведено у писму – истакао је Комшић и додао да ће бити прихваћена понуда Србије.

- Став је да прво треба вакцинисати медицинске раднике који раде с оболелима плус старије особе у старачким домовима. То је 5.000 доза, али свеједно хвала председнику Вучићу и Србији на тој понуђеној помоћи. То ће ићи преко државе и онда ће се то проследити на Федерацију – нагласио је Комшић.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)