КОМШИЈАМА РАД ОД КУЋЕ МАЊЕ СТРЕСАН: Мађари не желе да се врате у канцеларије ни после пандемије

Танјуг

25. 02. 2021. у 08:28

ТРИ четвртине запослених Мађара, који су учествовали у истраживању агенције "Риекти дигитал", изјавили су да би волели да наставе да раде од куће барем један дан у недељи, чак и када се епидемиолошка ситуација побољша.

КОМШИЈАМА РАД ОД КУЋЕ МАЊЕ СТРЕСАН: Мађари не желе да се врате у канцеларије ни после пандемије

Фото: Depositphoto

Према подацима добијеним у овој анкети, рад од куће углавном више одговара онима с вишим образовањем, а велики број сматра да послодавци зарађују чинећи ове уступке, преноси агенција МТИ.

Истраживање показује да је 37 одсто од 1.000 запослених испитаника добило понуду да ради од куће крајем јануара и да су ту прилику искористили већином становници главног града Мађарске и они са дипломом.

Трећина запослених радила је све време од куће, док 90 одсто квалификованих радника није био у могућности да свој рад обавља од куће, наводи се у извештају агенције.

Аутори истраживања су додали да већина квалификованих радника не би радила од куће ни када епидемија буде готова. Међутим, они који се налазе на менаџерским позицијима би наставили да раде од куће три до пет дана недељно.

Према подацима до којих су дошли истраживачи, 24 одсто запослених не би желело или не би могло да обавља свој посао од куће.

Истраживање је показало да би седам одсто запослених наставило да ради барем једном недељно од куће, 15 одсто два дана, 16 одсто три дана, седам одсто четири дана и 31 одсто би желело да настави да ради од куће свих пет дана.

Испитаници су се изјаснили и да им је рад од куће мање стресан, а чак 32 одсто изјавило да нису осетили никакав стрес радећи од куце, наводи се у овом истраживању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВЕТАР ОБАРАО ДРВЕЋЕ, ПОПЛАВЉЕНИ ПУТЕВИ: Снажно невреме погодило Хрватску, велика штета у копривничком подручју (ВИДЕО)