НИЈЕ ИХ СРАМОТА: Захтев хрватске опозиције у Сабору - наплатити Србији разминирање

Танјуг

18. 02. 2021. у 01:19

Део хрватске опозиције у Сабору приликом расправе о извешстају о спровођењу плана противминског деловања за 2019. годину, затражио је да се тим поводом Србији наплати ратна штета, док су тај предлог владајући посланици назвали политиканством.

НИЈЕ ИХ СРАМОТА: Захтев хрватске опозиције у Сабору - наплатити Србији разминирање

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Internet TV Hrvatskog sabora

Посланици три опозициона клуба затражили су од владајућих да посао разминирања мина наплате Србији "која је посејала семе зла", преноси Хина.

Жељко Сачић из Клуба Хрватских суверениста затражио је да се Србија обавеже да плати репарацију, док је Миро Буљ из Моста рекао да Србија "оно што је посејала мора и да плати" и позвао државу да искористи добре односе с Александром Вучићем и реши то питање.

Буљ је, међутим, рекао да је Вучић дошао у Хрватску да спроводи "великосрпску политику" и да ништа друго није остало "осим тога што је србовао и пропагирао великосрпску политику у Хрватској".

Одговорио им је Јосип Ђакић, у име Клуба посланика ХДЗ-а, који је опозиционе представнике оптужио за политиканство, подсетивши да су приликом посете српског председника Хрватској само две теме биле актуелне, а то су нестале особе и ратна штета, а дошло се до тога да је Хрватска Србији наметнула пет посебних мерила која мора да испоштује у преговорима са ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)