СТИЖЕ ПОМОЋ ЗА РС: Вучић и Додик спасавају и народ у Федерацији

Novosti online

15. 02. 2021. у 15:30

СТИЖЕ ПОМОЋ ЗА РС: Вучић и Додик спасавају и народ у Федерацији

Фото: Принтскрин

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Београду да је са председником Србије Александром Вучићем разговарао да Српска, али и Федерацији БиХ уколико жели, од Србије добије вакцине против вируса корона.

- Председник (Вучић) је сам обећао да ћемо финализирати тај разговор у наредном периоду и да ће Република Српска имати сасвим довољно вакцина, уз помоћ Србије, како би се извршила имунизација становништва, слично као што се то чини у Србији - рекао је Додик.

Додик је новинарима изјавио да је са Вучићем разговарао и о могућности да се, уколико желе, и други део БиХ укључи у тај програм подршке и помоћи.

Истакавши да Вучић то прихвата, Додик је рекао да ће касније током дана покушати телефоном да разговара са колегама из Председништва БиХ да види да ли уопште у ФБиХ желе вакцине из Србије или не.

Додик је подсетио да је са Вучићем раније разговарао да се обезбиједи вакцинисање у три центра у Србији за 5.000 медицинских и других радника Републике Српске који су изложени вирусу корона.

- Ми смо подржали те активности, а сада сам разговарао, поучен неким искуствима које смо могли да добијемо ових дана, да добијемо количине вакцине за употребу у самој Републици Српској - рекао је Додик.

Додик је честитао Вучићу и Србији на успешној имунизацији становништва.

- Веома сам поносан на чињеницу што многи у Европи и свету говоре како је Србија направила несумњив успех. Европа се није најбоље снашла око тога, али, ево, Србија јесте и сада је у прилици да помогне и нама - рекао је Додик.

Он је изразио задовољство што Вучић, а и читава Србија сматрају да је сасвим природно и нормално да се Србима помогне, где год да се налазе.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)