У АТИНИ СТУПИЛЕ НА СНАГУ НОВЕ МЕРЕ: Строги карантин трајаће 17 дана

Танјуг

11. 02. 2021. у 11:15

У АТИНИ СТУПИЛЕ НА СНАГУ НОВЕ МЕРЕ: Строги карантин трајаће 17 дана

Фото: ЕПА

ОД јутрос у шест часова ступиле су на снагу нове рестриктивније мере у области Атике, ширег региона Атине, што значи строги карантин у трајању од 17 дана који је премијер Грчке Киријакос Мицотакис најавио у видео поруци пре два дана, преноси МИА.

Радње, фризерски и козметички салони од данас су потпуно затворене и укида се услуга "цлицк аwаy" која је омогућавала грађанима те земље да наруче и преузму неопходне производе или да закажу термин за одлазак у продавницу.

Основне и средње школе у Атини се враћају онлајн настави, а затворени ће бити и вртићи.

Полицијски час и даље је на снази од 21 часова од понедељак до петак, а током викенда од 18 часова, те грађани могу да се крећу само уз претходно послату смс поруку.

Литургије у црквама ће бити без присуства верника, а на свадбама, сахранама ће бити дозвољено присуство само до девет лица.

Угоститељски објекти су у целости затворени већ три месеца, а као и до сада ће моћи само да достављају храну путем услуге "таке аwаy".

Радиће само супермаркети, радње за храну, апотеке, радње за кућне љубимце, бензинске пумпе, сервиси за аутомобиле, као и центри за техничку контролу аутомобила.

Изузетак постоји за цвећаре које ће радити наредног викенда 13. и 14. фебруара.

У државном сектору 50 одсто запослених ће радити од куће, док је у приватном сектору обавезан рад од куће за што је више могуће запослених.

У аутомобилима и такси превозу дозвољене су вожње највише две особе.

Од данас па до 28. фебруара, док су на снази ове рестриктивније мере, биће појачана и контрола за поштовање ових мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)