УДАРАЛИ ГА ПЕНДРЕКОМ, ИСПРСКАЛИ СУЗАВЦЕМ: Скандал у Хрватској, полицајци претукли мушкарца у суду јер није носио маску! (ФОТО+ВИДЕО)

Novosti online

11. 02. 2021. у 01:01

УДАРАЛИ ГА ПЕНДРЕКОМ, ИСПРСКАЛИ СУЗАВЦЕМ: Скандал у Хрватској, полицајци претукли мушкарца у суду јер није носио маску! (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

ПОЛИЦАЈЦИ у Општинском суду у Сплиту јуче су претукли мушкарца. Наводно, разлог је то што није имао маску!

На јуче објављеном видео снимку види се како полицајци покушавају да савладају човека на поду. Један од њих га неколико пута удара пендреком. На том видео снимку сукоб је већ у току, а на друштвеним мрежама се данас појавио снимак почетка сукоба.

Младић је, како се види, ишао према излазу. Није имао маску, а приговорио му је један полицајац. Али онда га је други полицајац зграбио за руку и ту је сукоб почео. Човек је, како се види на снимку, ухватио полицајца за врат. Али одмах су га садвладала три полицајца.

Овако је полиција описала догађај.

- Полицијски службеници друге сплитске станице у Сплиту завршили су криминалистичко истраживање над 28-годишњаком због сумње да је починио кривично дело принуде против службеног лица.

Наиме, сумњичи се да се јуче сукобио са правосудним полицајцима на улазу у Општински суд у Сплиту, након што је упозорен на обавезно ношење маске за лице.

- Желим да моја прича буде позната и постоји снимак који показује да сам нападнут и реаговао наклоно. Трећи пут у последњих неколико дана дошао сам на суд у Драчевац око 11 сати. Моја супруга је из Бразила и морао сам да дођем по њу за неке документе. Уредно сам, као и претходна два пута, ушао на улаз са маском на лицу, прошао сам процедуру уласка и све је било у реду. Па ако нисам имао маску, не би ме пустили ни на улаз!

Чекајући да службеник дође у собу 48, где сам требао да узмем тај папир, видео сам да половина људи који су шетали ходником није имало маску па сам је скинуо јер нисам могао да дишем. Када је службеник дошао, ставио сам маску и ушао у собу и након што сам добио документ због којег сам дошао, сишао сам степеницама до излаза, скидајући маску док сам ходао - започиње Радан.

Тада је, каже, избио сукоб са полицајцима.

- Ту су стајала три полицајца. Један од њих ми је рекао да немам маску и да ме више не пуштају, а ја сам му у пролазу рекао да маску нећу стављати тамо где не морам. Баш кад сам почео хватати кваку на излазним вратима, осетио сам да ме неко вуче за руку једнако агресивно. Признајем, реаговао сам механички и био сам мало уплашен. Ухватио сам га за врат и гурнуо њега за неки сто. Тада су други улетели и бацили ме. Док сам био претучен, тукли су ме и тукли по поду, постоји снимак и сведоци који ће то потврдити, викао сам да је мој отац био адвокат и викао сам да ли су они нормални, шта су ми урадили само због маске, али видите, био сам шокиран и са налетом адреналина, није ми било јасно шта се дешава - каже Радан.

 

Тврди да је без разлога претучен и да му је нанета велика неправда.

Рекао је да су му попрскали сузавац у очи десет секунди, тако да није могао да их отвори наредна два сата.

- Тукли су ме пендреком док сам био на поду. Обавестите јавност, нисам насилан, никада нисам имао проблема, учињена ми је велика неправда. Све се може видети на надзорној камери снимак и надам се да мистериозно неће нестати. Погледајте нисам ушао без маске, већ сам био на излазу. И понављам, половина људи, тако да се то може видети на видео снимку, нема маске. Ово је било чисто иживљавање - рекао је Радан.

(Објектив)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

dragaN

11.02.2021. 09:15

"vikao sam da li su oni normalni, šta su mi uradili samo zbog maske" - Nisu oni tebe tukli zbog maske, vec zato sto si napao policajca " Pogledajte nisam ušao bez maske, već sam bio na izlazu" - Bio si na izlazu, ali sa unutrasnje strane. Kako si mogao biti sa unutrasnje strane ako nisi usao?