ТРЕЋИНА БИ СПУТЊИК V: Ево коју вакцину желе да приме грађани Северне Македоније

Танјуг

06. 02. 2021. у 08:10

У СЕВЕРНОЈ Македонији 30,3 одсто грађана би се вакцинисало руском вакцином Спутњик V против вируса корона, показали су резултати анкете коју је спровео истраживачки центар новинске агенције Макфакс, преноси портал а1он.

ТРЕЋИНА БИ СПУТЊИК V: Ево коју вакцину желе да приме грађани Северне Македоније

Фото: С. Бабовић

На питања коју би вакцину изабрали против ковид-19, трећина анкетираних је изабрало руску вакцину, али је велики проценат, односно 29,3 одсто оних који су изјавили да не би примили ни једну вакцину, те да се неће вакцинисати.

Њих 15 одсто испитаника је рекло да би се вакцинисали кинеском вакцином Синофарм, за коју је македонски министар здравља Венко Филипче рекао да ће стићи у фебруару у количинама од 200.000 доза.

Нешто више од једне петине, односно 11,3 одсто македонски испитаника се опредељило за фајзерову вакцину, док се за Модерну изјаснило само 2,1 одсто испитаника.

Најмање испитаника се опредељило за вакцину Астразенеку, односно њих 1,9 одсто коју Северна Македонија треба да добије преко Ковакс система.

Анкета је спроводена 3. фебруара на репрезентативном узорку од 6.578 испитаника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Republika Srpska

08.02.2021. 18:45

Samo rusku ili kinesku ili iz neke druge prijateljske zemlje.Kako da vjerujem zemljama koje su ili nacističke ili su dozvolili pokolje srpskog naroda a mogli da spreče.Dovoljno je bilo zapretiti da će bombardovati NDH i prestali bi klati.A nisu već su bombardovali gradove po Srbiji da dođe na vlast Austrougarski ratni zločinac Tito. Pošto su one efikasne izabrao bih onu koja vremenski duže štiti od bolesti a da sam star ili bolestan i život mi visi o koncu izabrao bih vakcinu koja najbrže stvara imunitet da spasi dok nije kasno a poslije se može uzimati po želji.Pozdrav iz Banjaluke.